Sari la conținut

Incredibil! După scoaterea acestui aliment din meniul zilnic, coeficientul de INTELIGENȚĂ al populației a scăzut dramatic

Populația tânără este din ce în ce mai puțin inteligentă! Statisticile sunt alarmante, coeficientul de inteligență al populației a scăzut cu 7 puncte la fi ecare decadă, iar tendința se menține, spun cercetătorii.

Graficul inteligenției la nivel mondial arată dramatic. Până la începerea celui de-al Doilea Război Mondial (anul 1939), coeficientul de inteligență al oamenilor creștea la fiecare generație. Apoi, lucrurile au luat-o inexplicabil la vale. Oamenii de știință susțin că descreșterea inteligenței a început o dată cu cei născuți în 1975 și unul dintre motivele acestui fapt ar putea fi excluderea peștelui din alimentație.

Totodată, rezultatul studiului științific a dovedit că există un revers al „Efectului Flynn”, efect care susține că fiecare generație progresează cu circa 3 puncte de IQ la fiecare zece ani. Acum, regresul este de 7 puncte per deceniu.

Tații au fost mai deștepți decât fiii

Dr. Ole Rogeburg și Dr. Bernt Bratsberg, de la Centrul de Cercetare Economică din Oslo, au descoperit în studiul lor că bărbații norvegieni au un scor IQ mult mai mic comparativ cu scorul taților lor, când erau de aceeași vârstă.

Cei doi cercetători au analizat peste 730.000 de teste ale coeficientului de inteligență ale unor militari înrolați în perioada 1970-2009. Ideea acestui studiu le-a venit în urma unei descoperiri anterioare, a altor cercetători, care legau dezvoltarea inteligenței de consumul regulat al peștelui. Cercetarea, care a luat sfârșit în 2017 și a fost publicată în Jurnalul Academiei Naționale de Științe din SUA (PNAS), a demonstrat că, în cazul copiilor, acest aliment ajută și la o odihnă mai bună, eliminând episoadele de insomnie sau somn agitat.

Stuart Ritchie, psiholog la Universitatea din Edinburgh, suține că această descoperire este uluitoare prin mecanismul prin care s-a desfășurat și, de asemenea, este foarte importantă pentru știință. „Acest studiu este remarcabil, dar și foarte îngrijorător, prin rezultatul său”, a declarat el.

Citiți pe evz.ro ce crede psihologul despre acest studiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel