Scad şansele românilor de a primi medicamente de ultimă generaţie în acest an. Ce CONDIŢIE impune FMI

Scad şansele românilor de a primi medicamente de ultimă generaţie în acest an. Ce CONDIŢIE impune FMI
Scad şansele românilor de a primi medicamente de ultimă generaţie în acest an. Ce CONDIŢIE impune FMI

Românii ar trebui să beneficieze de la finalul lui 2014 de medicamente de ultimă generaţie, însă pentru introducerea celor 135 de molecule noi promise, Fondul Monetar Internaţional pune condiţia să se renunţe la alte produse.

Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, ocazie cu care, în timpul discuţiilor, reprezentanţii FMI au arătat că nu şi-au dat niciodată acordul pentru introducerea a 135 de molecule noi pe lista de medicamente compensate şi gratuite fără revizuirea întregii liste şi delistarea altor molecule, potrivit unor surse medicale, citate de Agerpres.

Aceleaşi surse au precizat că reprezentanţii FMI au declarat, la întâlnire, că susţin introducerea de noi molecule pe lista medicamentelor compensate şi gratuite, printr-un mecanism transparent, cu o încadrare bugetară, din economiile făcute din delistarea medicamentelor existente. Asta înseamnă că produsele mult-aşteptate nu vor putea fi acoperite integral, ci treptat şi parţial.

Beneficiarii noilor medicamente ar fi mai ales bolnavii de cancer, hepatită,diabet etc.

Totodată, reprezentanţii FMI au agreat mecanismul nou de evaluare care presupune pentru prima dată n România scoaterea unor molecule de pe listă în funcţie de efectul terapeutic şi actualizarea permanentă cu noi molecule a listei de compensate şi gratuite.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Sa ghicesc…Romanii vor primi medicamente noi si scumpe cu multe efecte secundare oribile si care nu sunt trecute in prospect in locul unora ieftine si eficiente;De exemplu vitamina B 17 a fost scoasa din comrt in SUA acum mai bine de 30 de ani pe motiv ca ar fi toxica desi se creda ca prevenea sau ajuta la vindecarea unor forme de cancer…Asa si cu aceste „medicamente noi” precum RISPOLEPTUL care tampeste ,produce slabirea vederii, intepenirea membrelor si alte stari oroibile legate de modificarea schemei corporale ce nuse por descrie…si ce redti acest medicament costa peste 1400 ron …a nu mai vorbi ca firma Jansen care-l produce a mituit mai mlti medici ca sa-i ascunda efectele secundare…daca -i cititi prospectul veti vedea ca scrie numai de bine ;nimic din ce am pomenit mai sus…Medicamentele noi nu sunt suficient testate nu sunt sigure pt pacienti :singura solutie ramane Medicina REgenerativa finantata din Fonduri UE asa cum sunt finantate diverse proiecte din Agricultura sau Infrastructura…Daca medicina regenerativa era mai dezvoltata oamenilor leziuni la creier precum Michael SChumaher si-ar fi revenit repede din coma si ar fi fost vindecati;Eu am scris despre medicina Regenerativa pe un blog FMI…Dar vb. Supravietuitorilor Holocaustului:”raul se intampla pt. ca oamenii buni NU FAC NIMIC!”

  2. pacat ca bunicinele noastre dispar,ma rog legea pamantului,dar eu nu am fost niciodata deacord cu pastilele,de ce nu incercam cele naturale? eu m-am vindecat de sinusiza doar cu apa sarata de mare,nu am vrut sa fac punctie si nu-mi plac antibioticele,prefer lamaia la o raceala
    daca lumea ar folosi ce a dat natura,nu ceea ce s-a creat in laboratoare…
    sanatate !

  3. cine v-a pus sa votati USL ? Bucurati-va acum !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *