Sari la conținut

10 lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul

zambet
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lucruri surprinzatoare despre placebo

10 lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul. Un zâmbet este cel mai bun mod de a anunța pe cineva că ești fericit să-l vezi sau că îți place.

Zâmbetul tău are un efect uriaș asupra modului în care ceilalți te percep. Este de obicei primul lucru pe care îl observă oamenii.

Zâmbind mult îți poate crește „valoarea nominală”, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai grijă de el zilnic.

Un zâmbet sănătos poate fi realizat și menținut urmând câțiva pași simpli. Iată 10 lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea zâmbetului tău, ceea ce te va ajuta să-ți prezinți cea mai bună față.

  1. Periați-vă dinții de două ori pe zi

Periajul dinților este un pas simplu care este trecut cu vederea de mulți. Majorității oamenilor trebuie să li se amintească să se spele pe dinți cel puțin de două ori pe zi.

Placa se poate întări în tartru. Astfel, persoanele care se spală frecvent pe dinți au dinți mai albi și mai sănătoși decât cei care se spală mai rar.

  1. Folosește zilnic ață dentară

Ata dentară în mod regulat îi poate face să pară strălucitori prin îndepărtarea plăcii și a excesului de particule alimentare pe care s-ar putea să nu le vedeți în oglindă sau în zonele pe care nu ajunge periuța de dinți.

Ata dentară ajută, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare între dinți și la reducerea inflamației dăunătoare, care poate duce la boli ale gingiilor și eventual la pierderea dinților.

Mulți oameni care suferă de gingii sensibile sau care sângerează pot fi tentați să evite folosirea aței dentare de teamă să nu-și înrăutățească gingiile sângerând.

Prin contrast, folosirea atei dentare poate îmbunătăți sănătatea gingiilor, contribuind astfel la prevenirea sângerării.

  1. Vizitați medicul dentist de două ori pe an

Pentru a menține o sănătate orală optimă, Asociația Dentală Americană (ADA) recomandă vizite stomatologice regulate, la intervale determinate de un dentist de obicei 6 luni.

În plus față de îndepărtarea petelor și tartrului de pe dinți, igienistul dentar va examina și starea de sănătate, cum ar fi cancerul bucal.

Când curățările sunt neregulate, puteți dezvolta o boală parodontală. Acest lucru poate provoca umflarea inestetică, retragerea și sângerarea gingiilor, care sunt, de asemenea, legate de condiții de sănătate sistemice, cum ar fi:

  • Boala de inima
  • Accident vascular cerebral
  • Diabet
  • Obezitatea
  • Nașteri premature sau cu greutate mică la naștere
  1. Renunță la fumat

Tutunul provoacă pătarea dinților, ceea ce vă poate face să păreați mai în vârstă. Pata cauzată de fumat este uneori o pată superficială care poate fi șlefuită, dar poate pătrunde și adânc în smalț, necesitând un tratament mai extins pentru îndepărtare.

Fumatul pe termen lung provoacă, de asemenea, daune gingiilor sănătoase, ducând la recesiune și la dezvoltarea buzunarelor parodontale în jurul dinților.

  1. Reduceți consumul de cafea, ceai și vin roșu

Cafeaua, ceaiul și vinul sunt similare cu tutunul, deoarece vă pot îngălbeni dinții. Aceste băuturi conțin taninuri, un compus natural care pătează dinții.

Consumul cu paiul poate ajuta la reducerea pătării dinților și poate reduce riscul de apariție a cariilor.

Clătirea frecventă a gurii cu apă după ce ați consumat unele dintre aceste băuturi, astfel încât lichidul închis la culoare nu stă pe dinți pentru o perioadă lungă de timp între mese, poate fi, de asemenea, benefic.

  1. Mănâncă o dietă zâmbitoare-sănătoasă

Eliminarea dulciurilor zaharate este probabil una dintre cele mai evidente alegeri mai bune, dar știați că consumul regulat de alimente sănătoase, întregi, poate reduce inflamația și vă poate îmbunătăți zâmbetul?

Asigurați-vă că includeți în dieta dvs. cereale integrale, proteine slabe și alimente lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi.

De asemenea, adăugarea mai multor fructe și legume în locul produselor zaharoase, cu amidon sau foarte acide este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți nu numai talia, ci și sănătatea bucală.

  1. Bea multă apă pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul

Apa este cea mai sănătoasă băutură pentru zâmbetul tău și pentru corpul tău. Consumul de apă ajută dinții să devină curați. De asemenea, spală reziduurile din ceea ce ai mâncat și ajută la prevenirea cariilor dentare.

Apa de la robinet, în majoritatea cazurilor, este cea mai bună alegere, deoarece conține nivelurile necesare de fluor în majoritatea statelor. Dacă preferați apa îmbuteliată, asigurați-vă că conține un pH neutru și este certificată pentru a conține nivelurile adecvate de fluor adăugat pentru a preveni cariile dentare.

Consumul frecvent de băuturi acide sau zaharoase, cum ar fi băuturi răcoritoare, băuturi energizante sau băuturi sportive, va crește drastic rata decăderii.

Data viitoare când sunteți pe punctul de a alege o băutură, alegeți apă în locul acelor băuturi încărcate cu zahăr.

  1. Optați pentru albirea dinților pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul

În timp, dinții tăi pot deveni pătați și decolorați de anumite medicamente, fumat, alimente și băuturi sau chiar îmbătrânire. În majoritatea cazurilor, odată ce apar aceste pete, acestea nu pot fi îndepărtate doar prin periere și este necesară albirea.

Cel mai evident efect benefic al albirii dinților este acela de a avea un zâmbet îmbunătățit, mai alb și mai luminos, care îți îmbunătățește aspectul.

De asemenea, albirea dinților poate ajuta la distrugerea bacteriilor dăunătoare care cauzează boli ale gingiilor și se pot deteriora, precum și la creșterea încrederii în sine și a stimei de sine.

În funcție de nevoile dvs., sunt disponibile o varietate de produse de albire: pixuri cu gel, clătiri, paste de dinți, benzi și albire cu laser, pentru a numi câteva.

Întrebați întotdeauna profesionistul dentar pentru cel mai bun produs pentru dvs.

  1. Îndreptați-vă dinții

Mulți oameni ar putea crede că beneficiile dinților drepți se referă doar la îmbunătățirea zâmbetului unei persoane.

Cu toate acestea, dinții drepți nu arată doar frumos, dar pot duce la dinți și gingii sănătoși, pot reduce problemele de ATM, pot îmbunătăți fluxul de aer și vă pot oferi mai multă suprafață de mestecat.

Un zâmbet bine aliniat și reducerea riscului de apariție a cariilor dentare și a bolilor gingivale merg mână în mână. Îndreptarea dinților va dura ceva timp înainte de a obține rezultatele dorite, dar va merita până la urmă.

Dinții drepți pot fi obținuți în mai multe moduri, cum ar fi aliniatori clari sau acolade convenționale. Asigurați-vă că solicitați medicului dentist cele mai bune recomandări pe baza nevoilor dvs. dentare.

  1. Îmbunătățiți-vă celelalte probleme de sănătate

Se știe că o serie de afecțiuni sistemice, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, obezitatea, apneea de somn și bruxismul (zdrobirea dinților), au un impact asupra mediului bucal, asupra sănătății orale și asupra aspectului zâmbetului. Când corpul este tensionat de o afecțiune de sănătate, este mai dificil să o tratezi pe alta.

În loc să acoperiți simptomele, vă puteți ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea prin metode preventive.

A mânca corect și a face suficiente exerciții pot îmbunătăți dramatic aspectul corpului, dinților și gingiilor.

*

Pentru a avea un zâmbet frumos, menținerea gurii sănătoase este esențială. Este important să vă informați medicul dentist cu privire la orice schimbări în starea generală de sănătate.

Numai medicul dentist poate stabili cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastră. Dentistilor le place sa aiba pacienti sanatosi.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel