duminică, iunie 26, 2022

10 metode eficiente pentru a elimina grăsimea de pe burtă. Grăsimea viscerală este un factor de risc major pentru diabetul de tip 2, bolile de inimă și alte afecțiuni.

Ce poți face pentru a scăpa de grăsimea abdominală? Pe lângă sport și eliminarea unor alimente, experții mai vin cu o soluție. Iată secretul prin care poți scăpa de kilogramele în plus. Acum nu mai e un secret pentru nimeni, experții vin cu cele mai bune soluții.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Multe organizații din domeniul sănătății folosesc indicele de masă corporală (IMC) pentru a clasifica greutatea și a prezice riscul de boli metabolice. Cu toate acestea, acest lucru este înșelător, deoarece persoanele cu exces de grăsime abdominală prezintă un risc crescut la diferite boli chiar dacă par slabi.

10 metode eficiente pentru a elimina grăsimea de pe burtă

Deși pierderea grăsimii din această zonă poate fi dificilă, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce excesul de grăsime abdominală.

Iată câteva sfaturi eficiente pentru a pierde grăsimea de pe abdomen. Metodele sunt susținute de studii științifice:

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

1. Mănâncă mai multe fibre

Fibrele formează un gel care ajută la încetinirea trecerii alimentelor prin sistemul digestiv.

Studiile arată că acest tip de fibre promovează pierderea în greutate, ajutându-te să te simți plin, astfel încât în ​​mod natural mănânci mai puțin.

De asemenea, poate scădea numărul de calorii pe care corpul dumneavoastră le absoarbe din alimente.

2. Evita alimentele care conțin grăsimi

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Grăsimile trans sunt create prin pomparea hidrogenului în grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de soia.

Se găsesc adesea la alimentele ambalate, dar mulți producători de alimente au încetat să le mai folosească.

Aceste grăsimi au fost legate de inflamație, boli de inimă, rezistență la insulină și creșterea grăsimii abdominale.

3. Nu bea prea mult alcool

Alcoolul poate avea beneficii pentru sănătate în cantități mici, dar este serios dăunător dacă bei prea mult. Cercetările sugerează că prea mult alcool vă poate face, de asemenea, să obțineți grăsime pe burtă.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Studiile observaționale leagă consumul excesiv de alcool cu ​​un risc semnificativ crescut de a dezvolta obezitate centrală, adică excesul de depozitare a grăsimilor în jurul taliei, potrivit healthline.com.

4. Mâncați o dietă bogată în proteine

Aportul ridicat de proteine ​​crește eliberarea hormonului de plenitudine PYY, care scade pofta de mâncare și promovează plenitudinea.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Proteinele cresc, de asemenea, rata metabolică și vă ajută să păstrați masa musculară în timpul pierderii în greutate.

5. Reduceți nivelul de stres

Stresul te poate face să câștigi grăsime pe abdomen declanșând glandele suprarenale să producă cortizol, care este cunoscut și sub numele de hormonul stresului.

Cercetările arată că nivelurile ridicate de cortizol cresc pofta de mâncare și stimulează depozitarea grăsimilor abdominale.

În plus, femeile care au deja o talie mare tind să producă mai mult cortizol ca răspuns la stres . Creșterea cortizolului adaugă și mai mult la creșterea grăsimilor în jurul mijlocului.

6. Renunță la alimentele dulci

Zahărul conține fructoză, care a fost asociată cu mai multe boli cronice atunci când este consumată în exces.

Acestea includ bolile de inimă, diabetul de tip 2, obezitatea și boala ficatului gras.

7. Faceți exerciții aerobice (cardio)

Exercițiile aerobe (cardio) sunt o modalitate eficientă de a vă îmbunătăți sănătatea și de a arde calorii .

Studiile arată, de asemenea, că este una dintre cele mai eficiente forme de exercițiu pentru reducerea grăsimii de pe burtă. Cu toate acestea, rezultatele sunt amestecate în ceea ce privește dacă exercițiile de intensitate moderată sau mare sunt mai benefice.

8. Reduceți consumul de carbohidrați – în special carbohidrații rafinați

Reducerea aportului de carbohidrați poate fi foarte benefică pentru pierderea grăsimilor, inclusiv a grăsimii abdominale.

Dietele cu sub 50 de grame de carbohidrați pe zi provoacă pierderea grăsimii abdominale la persoanele supraponderale, la cele cu risc de diabet de tip 2 și la femeile cu sindromul ovarelor polichistice.

9. Evita bauturile îndulcite cu zahar

Băuturile îndulcite cu zahăr sunt încărcate cu fructoză lichidă, care duce la acumularea de grăsime pe abdomen.

Studiile arată că băuturile zaharoase duc la creșterea grăsimilor în ficat. Un studiu de 10 săptămâni a constatat o creștere semnificativă a grăsimii abdominale la persoanele care au consumat băuturi bogate în fructoză.

10. Dormi mai mut
Somnul este important pentru multe aspecte ale sănătății. Experții au demonstrat că persoanele care nu dorm suficient tind să câștige mai mult în greutate, ceea ce poate include grăsimea de pe abdomen, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private