sâmbătă, mai 28, 2022

10 sfaturi pentru creșterea imunității. Dr. Sorin Bivolaru: Fă lucruri care te deconectează și care-ți aduc o stare de bine mentală și fizică.

În general, oamenii consideră benefică ideea de îmbunătățire a imunității. Cu toate acestea, întâmpină mici dificultăți în momentul în care trebuie să treacă la treabă. Sistemul imunitar este un sistem, nu o singură entitate. Prin urmare, pentru a funcționa bine, necesită echilibru și armonie.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Efectele stilului de viață asupra sistemului imunitar sunt interesante și trebuie studiate în continuare. Experții încă analizează efectele alimentației, sportului, vârstei, stresului și ale altor factori asupra imunității. Până să fie trasă concluzia finală, specialiștii recomandă să ducem o viață sănatoasă pentru a avea parte de un sistem imunitar puternic.

10 sfaturi pentru creșterea imunității. Dr. Sorin Bivolaru: Redu nivelul de stres și alungă stările de anxietate

Medicul Sorin Bivolaru, de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi, a făcut pe contul său de Facebook o serie de recomandări în ceea ce privește creșterea imunității. Sunt propuneri ușor de pus în practică.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

„Cum să-ți crești imunitatea?!

1. Hidratează-te corespunzător. Bea minim 2-2.5 litri de apă pe zi.

2. Mănâncă sănătos. Fructele, legumele, nucile, rădăcinoasele și semințele, să nu lipsească din alimentație iar ultima masă din zi, să nu fie consistentă și nici mai târziu de ora 18.

3. Evită pe cât posibil dulciurile, băuturile carbogazoase și grăsimile.

4. Pune-te la somn înainte de ora 23 și ai grijă să dormi minim 6 ore pe noapte.

Te-ar mai interesa: Simptome de colesterol ridicat: Semnul de avertiza...

5. Petrece-ți o parte din zi în exteriorul cladirilor, mai ales în perioada verii.

6. Fă sport minim 30 de minute pe zi.

7. Redu nivelul de stres și alungă stările de anxietate. Cum? Făcând lucrurile care te deconectează și care-ți aduc o stare de bine mentală și fizică – călătorește, pictează, cântă, mergi la masaj, fă yogă, meditează, roagă-te, etc.

8. Evită excesul de medicamente (antibiotice), alcool, tutun, etc.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

9. Menține o greutate corporală optimă.

10. Ai grijă de igiena corporală zilnică”, este mesajul medicului Sorin Bivolaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private