sâmbătă, martie 6, 2021

Nutritioniştii ne atrag atenţia asupra ronţăitului între mese şi spun clar că gustările pot fi responsabile pentru acumularea kilogramelor în plus. Însă, dacă vom alege gustări sănătoase şi cu puţine calorii nu vom avea probleme cu silueta.

 1. O cupă de îngheţată: îngheţata nu îngraşă, ba chiar poate să topească grăsimea, dacă ştiţi cum să combinaţi corect alimentele şi nu consumaţi mai mult de o cupă pe zi. Cât timp face parte dintr-o dietă sănătoasă, acest desert vă poate ajuta chiar să scăpaţi de câteva kilograme în plus.

 1. Ciocolata neagră: cu cât consumi o ciocolată cu conţinut mai mare de cacao, cu atât numărul de calorii scade. Fă-ţi pofta şi răsfaţă-te cu o gustare amăruie energizantă. 28 g ciocolată neagră conţin 95 de calorii

 

 

 1. Biscuiţi cu unt de migdale: ştiai că 1 biscuite mare cu unt de migdale are 88 de calorii şi îl poţi consuma ca gustare în timpul zilei? Sau că un biscuite mare cu fulgi de ciocolată are 92 de calorii şi îţi potoleşte foamea până la următoare masă?
 1. Un măr copt rămâne una dintre cele mai bune şi sănătoase gustari. Adaugă scorţişoară şi vei avea o gustare de 100 de calorii, fără grăsimi, dar bogată în fibre, minerale şi vitamine.

 1. Frigărui de fructe – o reţetă foarte gustoasă care se prepara extrem de rapid, perfectă pentru sezonul cald.  Ai nevoie de câteva beţe frigărui, preferabil din lemn pentru a nu lăsa un gust metalic. Pe frigărui se pun fructele preferate, tăiate în bucăţi de aproximativ 1 -2 cm. Sunt recomandate fructe precum căpşunile, pepenele galben şi merele, deoarece acestea au o textură mai fermă.
 1. 14 migdale: adica exact 100 de calorii, fibre, proteine, fără sodiu, fără colesterol.

 1. Smoothie de papaya: jumătate de pahar de smoothie de papaya are 75 de calorii. Cealaltă jumătate de pahar o poţi păstra pentru următoarea gustare
 1. Trei linguri de brânză cottage şi o felie de pepene galben au exact 100 de calorii, 0,7 grame de grăsimi sănătoase, 5 miligrame de colesterol şi un gust foarte bun!

 1. Un bol mediu cu floricele, fara grăsimi, are circa 100-110 calorii.

 

 1. Trei biscuiţi din cereale integrale şi trei felii mici de caşcaval degresat. Un truc: foloseşte biscuiţi rotunzi, iar bucăţele de caşcaval nu trebuie să depăşească dimensiunea acestora. Gustarea are 100 de calorii şi aduce şi ceva calciu şi proteine, pe lângă cele 1,2 grame de grăsimi saturate.
 1. Un iaurt cu o linguriţă de seminţe crude de floarea soarelui. Seminţele înseamnă doar 20 de calorii, dar sunt pline de grăsimi sănătoase, proteine şi fibre.
 2. O altă soluţie răcoritoare şi foarte gustoasă este o cană de supă de roşii. Adaugă ierburi aromatice din belşug şi, dacă este posibil ceapă şi usturoi! Totul pentru doar 90-100 de calorii.
 1. Chipsuri din kale: frunzele de kale sunt foarte sănătoase, furnizându-ţi fier şi calciu în cantităţi considerabile. O cană de frunze proaspete de salată conţine doar 36 de calorii, ceea ce înseamnă că poţi consuma kale ca gustare, între mese. Pentru a-ţi prepara chipsurile, trebuie doar să condimentezi frunzele proaspete de kale şi să le coci în cuptor câteva minute.

 1. Roşii cu brânză feta: în mod eronat, brânza feta şi-a câştigat o reputaţie proastă în dietă, însă dacă încerci să o consumi în cantităţile potrivite, nu vei avea probleme cu caloriile. De exemplu, o gustare delicioasă formata din 25 g brânză feta şi o roţie medie conţine doar 88 de calorii.

 1. Jumătate de cartof copt cu salsa: o jumătate de cartof mediu copt în coajă are 80 de calorii, iar o lingură de salsa îi va dau un plus de gust fără să crească semnificativ numărul de calorii.

Ultimele stiri

Parteneri