Sari la conținut

Medic: Persoanele cu aceste boli ar trebui să uite de alune

alune
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
alunele, beneficii pentru sanatate

 Deși alunele sunt o sursă valoroasă de proteine, acizi grași și vitamine, consumul lor poate să nu fie de dorit pentru unele persoane.  

Alunele pot provoca reacții alergice severe, precum urticarie, dificultăți de respirație și chiar anafilaxie în cazurile extreme. De asemenea, alunele pot cauza probleme digestive pentru unele persoane, precum flatulență, balonare sau diaree. Este important ca cei care au alergii sau intoleranțe la alune să evite consumul acestora și să verifice etichetele alimentelor pentru a fi siguri că produsele nu conțin alune.

„Persoanele care suferă de gută, artroză și artrită ar trebui să evite consumul acestei nuci. Printre altele, consumul de arahide sărate prăjite nu este recomandat dacă aveți vene varicoase, deoarece poate duce la creșterea coagulării sângelui”, spune dr. Elena Syurakshina.

Alunele nu trebuie consumată în caz de intoleranță individuală. Este unul dintre cei mai frecventi alergeni din lume. Consumul acestuia poate provoca o reacție alergică severă la unele persoane, care poate duce la șoc anafilactic și chiar deces.

Consumul alunelor pot duce la creșterea în greutate

Mai mult, sunt bogate în grăsimi și calorii, așa că consumul ei poate duce la creșterea în greutate. Cantitatea acestor nuci ar trebui redusă la minimum pentru cei care sunt diagnosticați cu obezitate și au tendința de a se îngrașa.

O altă problemă cu alunele sunt oxalații. Nuca conține oxalați, care pot provoca formarea de pietre la rinichi la persoanele predispuse la această boală. În plus, nuca poate conține aflatoxine, care sunt substanțe toxice.

Care sunt beneficiile alunelor?

alunele pot provoca alergii
Sursă foto: Shutterstock

Sursă bogată de proteine ​​vegetale

Sunt o sursă bogată de proteine ​​vegetale: 100 g conțin mai mult de 26 g de nutrient. Proteinele sunt necesare pentru construirea mușchilor, producerea de anticorpi pentru a proteja împotriva bacteriilor și virușilor și pentru procesele biochimice normale din celulele corpului.

Arahidele conțin antioxidanți, inclusiv polifenoli, care protejează organismul de agenți patogeni (microorganisme și substanțe dăunătoare).

Aceste fructe sunt bogate în vitamina E, care întărește sistemul imunitar și reduce riscul de boli legate de stresul oxidativ precum: cataractă; artrită; tumori; Boala Alzheimer; hipertensiune arterială și boli vasculare; În plus, vitamina E îmbunătățește structura părului, îl face elastic și previne ruperea.

Nuca conține și biotină, o substanță care întărește rădăcinile părului și ajută la prevenirea căderii părului. Arahidele contin vitamine B, vitamina A, D, siliciu, mangan, cupru, fosfor si fara colesterol.

Consumul lor favorizează regenerarea celulară, crește imunitatea și capacitatea de muncă, întărește vasele de sânge și reduce efectele stresului. În plus, alunele activează lupta organismului împotriva radicalilor liberi (celule care distrug alte celule), îmbunătățesc funcția creierului și întăresc memoria, potrivit sursei.

Această nucă este săracă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi nesaturate și fibre. Are un indice glicemic (IG) scăzut – doar 15 unități, deci este potrivit pentru meniul persoanelor cu diabet. În plus, alunele conțin magneziu, care ajută la menținerea nivelului normal de zahăr din sânge prin îmbunătățirea răspunsului celulelor la insulină, hormonul responsabil pentru absorbția corectă a glucozei.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel