vineri, august 12, 2022

20 octombrie, Sfântul Gherasim din Kefalonia. Rugăciune către vindecatorul bolilor psihice.

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gherasim din Kefalonia. Recunoscut ca protector și tămăduitor al bolilor psihice, Sfântul Gherasim este celebrat de două ori pe an: pe data de 16 august ziua în care a trecut la cele veșnice și pe 20 octombrie, ziua descoperii sfintelor sale moaște.

Te-ar mai interesa: Alimentele care cresc riscul de a suferi de demenț...

Acesta face parte din familia de nobili bizantini, Notara. Bunicul său, Luca Notara, a fost ultimul prim ministru al Imperiului Bizantin.

Sfântul Gherasim s-a născut în anul 1508, în satul Trikkala din Peloponez. De tânăr, a fost călugarit în insula Zakintos, ulterior primind Schima Mare în Muntele Athos. A mers la Ierusalim unde a stat timp de 12 ani. În acest timp, a fost hirotonit diacon şi preot de către Patriarhul Gherman. Va petrece apoi o vreme în Creta şi Zakyntos, iar în 1555 a soseşte în Kefalonia (insulă în sud vestul Greciei, în Marea Ionică, nu departe de ţărm).

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să bei cafea înainte să mergi la c...

În cele doua zile de cinstire, racla cu moaştele sale este purtată în picioare pe deasupra persoanelor suferinde de boli psihice sau demonizate, aducând şi astăzi numeroase tămăduiri.

Potrivit doxologia.ro, Sfântul Gherasim a devenit un vas plin de har datorită rugăciunii neîncetate și a postului. De aceea, toate duhurile rele se temeau de el și erau izgonite.

Sfântul Gherasim din Kefalonia. Rugăciune către vindecatorul bolilor psihice

Sfinte Gherasim, podoaba a Kefaloniei si ocrotitorule al ortodocsilor, primeste putina mea rugaciune pentru (numele), care mult se chinuieste. Stiu ca ai primit darul de a-i ajuta pe cei chinuiti de duhurile necurate, si pentru aceasta te rog sa ii dezlegi de legaturile diavolesti cu care este legat. Arata-ti si acum puterea, sfinte, ajutand aceasta faptura care mult patimeste.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

Stiu ca pe tanarul care vroia sa isi curme viata, aruncandu-se din clopotnita, nu doar ca l-ai tinut in viata, ci l-ai si izbavit de diavolul care il chinuia. Stiu ca pe femeia pe care diavolul voia sa o inece ai tinut-o in chip minunat deasupra apei pana ce maicile au venit sa o ajute.

Si nu numai ca nu a murit, dar prin rugaciunile tale a si scapat din ghearele diavolului care o chinuia. Mare este durerea parintilor care sufera vazandu-si copiii patimind, mare este durerea rudelor cand un om este bantuit de duhurile necurate.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bascov a fost premeditat! Detalii t...

Vezi durerea inimii mele, sfinte nu ma lasa. Stiu ca rugaciunea mea este slaba, dar nu pentru credinta mea, ci pentru iubirea ta fata de neamul crestinesc te rog cu inima zdrobita: indura-te, sfinte, si alunga de la (numele) toata lucrarea draceasca, pentru ca el, cunoscand puterea dumnezeiasca, sa duca o viata bineplacuta lui Dumnezeu pana la sfarsitul vietii sale, multumindu-ti pentru ajutorul primit si laudandu-l pe Dumnezeu, Cel ce este minunat intru Sfintii Sai. Amin.

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private