duminică, mai 28, 2023

Sângele este cel mai important combustibil necesar organismului, deoarece ajută la transportul substanțelor nutritive către celule și asigură buna funcționare a sistemului prin furnizarea de oxigen către diferite organe ale corpului. Cu toate acestea, uneori puteți dezvolta cheaguri de sânge care pot înfunda arterele, blocând în continuare furnizarea de substanțe nutritive către organele vitale.

Te-ar mai interesa: Simptome de colon iritabil? Aceasta poate fi adevă...

Cheagurile de sânge sunt pur și simplu fuzionarea celulelor roșii din sânge care se acumulează la locul rănirii sau din cauza unei anumite afecțiuni. În unele cazuri, poate fi sănătos, deoarece oprește sângerările excesive în organism, totuși coagularea excesivă poate fi un semn al unor probleme grave de sănătate, cum ar fi tromboza venoasă profundă (TVP).

În termeni mai simpli, cheagul de sânge este un blocaj al unui vas sănătos care poate duce la diverse probleme de sănătate. O masă de celule roșii din sânge se aglomerează și oprește fluxul de sânge în vas. Cheagurile de sânge nu se pot forma doar într-o parte a corpului și pot apărea oriunde.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii din horoscop. Mihai Voropc...

Iată câteva remedii uimitoare împotriva formării cheagurilor de sânge

Simptomele cheagului de sânge

Simptomele cheagului de sânge pot depinde de locul în care poate fi localizat cheagul. Iată diferitele simptome ale cheagurilor de sânge din diferite zone ale corpului –

  • Cheaguri de sânge la inimă: senzația de greutate și durere în piept, transpirație, dificultăți de respirație și disconfort în zona superioară a corpului
  • Cheaguri de sânge la plămâni: Dureri pulmonare ascuțite la plămâni, puls ridicat, transpirație, tuse cu sânge și dificultăți de respirație
  • Cheaguri de sânge la picior sau braț – durere excesivă, umflături, senzație de căldură în zona afectată și crampe
  • Cheaguri de sânge în abdomen- dureri abdominale, diaree și vărsături
  • Cheaguri de sânge pe creier: probleme de vedere, dificultăți de vorbire, dureri de cap severe și amețeli.

Cauze ale cheagurilor de sânge

Cheagurile de sânge pot fi cauzate de formarea plăcii în artere, hipertensiune arterială, diabet, boli de inimă, colesterol, leziuni interne, obezitate, boli ale ficatului, fumat sau anemie.

Potrivit nutriționistului și antrenorului de sănătate macrobiotică Shilpa Arora, trebuie să evitați alimentele inflamatorii, cum ar fi pâinea albă, prăjiturile, produsele de patiserie, fursecurile, uleiul rafinat și făina rafinată. Toate aceste alimente tind să agraveze inflamația din organism, provocând în continuare cheaguri de sânge.

Te-ar mai interesa: Bolile care se manifestă prin umflarea degetelor d...

Remedii naturale cu efect de tratament împotriva cheagurilor de sânge

  1. Turmeric

Compusul activ prezent în curcuma cunoscut sub numele de curcumină acționează pe trombocitele din sânge pentru a preveni formarea cheagurilor. Proprietățile sale medicinale pot ajuta, de asemenea, la vindecarea durerii cauzate de formarea cheagurilor. Se spune că proprietățile bioactive ale turmericului sunt atribuite diferitelor componente izolate din rizom. Curcuma acționează ca un agent anti-trombotic sau anti-coagulant, care implică modularea a numeroși factori care ajută la procesul de formare a cheagurilor.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 29 Mai-4 Iunie. Mihai Voropchievici:...

  1. Usturoi

Conform nutriționistului Shilpa, usturoiul are compuși de sulf despre care se știe că topesc cheagurile de sânge. Consumați câte un cățel de usturoi crud dimineața pentru rezultate eficiente. Usturoiul acționează asupra mușchilor netezi ai arterelor și îi determină să se relaxeze și să se dilate, scăzând astfel tensiunea arterială. De asemenea, funcționează ca un diluant de sânge, prevenind astfel cheagurile de sânge la pacienții cu risc de formare a cheagurilor.

Te-ar mai interesa: DSP Constanța, anunț privind calitatea apei după c...

  1. Ardeii Cayenne

Ardeii Cayenne sunt diluanți naturali ai sângelui și au un impact eficient asupra corpului dvs. datorită prezenței salicilaților în ele. Compusul capsaicină prezent în Cayenne ajută la favorizarea circulației sanguine netede și la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Compusul ajută la îndepărtarea depozitelor lipidice de îngustare a arterelor și poate ajuta la dilatarea arterelor și vaselor de sânge pentru a îndepărta cheagurile și durerea care vine cu ele.

  1. Semințe de in și semințe de chia

Aceste semințe mici sunt pline de acizi grași omega-3 sănătoși, care ajută la prevenirea cheagurilor de sânge și îmbunătățesc circulația sângelui. Se spune că semințele de in fac ca trombocitele, celulele sanguine implicate în coagulare, să fie mai puțin lipicioase. De fapt, aceste semințe pot reduce riscul de întărire a arterelor. Se știe că semințele de chia sunt diluanți naturali ai sângelui. Vin cu substanțe nutritive esențiale, în special acizi grași omega-3 care sunt buni pentru inimă.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private