Sari la conținut

5 alimente care îți pot afecta imunitatea: cu siguranță le consumi și tu

Alimentatia corecta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Concluzii inedite ale cercetătorilor la Congresul Național de Medicină a Stilului de Viață

5 alimente care îți pot afecta imunitatea: cu siguranță le consumi și tu.

Mâncarea este o parte importantă a dietei tale și este important să mănânci tipul potrivit de alimente pentru a te menține sănătos. Alimentele au capacitatea de a vindeca bolile și de a lupta împotriva infecțiilor.

Cu toate acestea, alimentele pot fi și cauza mai multor boli. Așa că, este important să mănânci tipul potrivit de alimente care te vor ajuta să îți menții corpul în formă și sănătos.

Mâncarea poate afecta și sistemul imunitar:  alimente care îți pot afecta imunitatea

Prin urmare, este important să consumăm alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care ajută la întărirea sistemului imunitar. În același timp, nu trebuie să uităm că există alimente care pot afecta și sistemul imunitar. Aruncă o privire la alimentele care afectează sistemul imunitar.

1. Alimente prăjite: Conțin produse finale de glicație avansată (AGE) care au capacitatea de a provoca inflamații și leziuni celulare organismului. Acești compuși pot perturba, de asemenea, procesul de oxidare al organismului, ceea ce ar putea duce la boli.

2. Carne procesată: La fel ca alimentele prăjite, acestea conțin și AGE care deranjează sistemul imunitar al organismului. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în grăsimi care ar putea perturba sistemul imunitar. Carnea procesată este, de asemenea, bogată în conservanți, care ar putea duce la inflamații.

3. Alimente și băuturi dulci: Conținutul ridicat de zahăr din alimente, după cum se știe, provoacă mai multe boli, cum ar fi obezitatea și diabetul. Nu doar atât, conținutul ridicat de zahăr din alimente și băuturi poate afecta și sistemul imunitar.

4. Grăsimi Omega-6: Atât grăsimile omega-3, cât și grăsimile omega-6 sunt importante pentru funcționarea sănătoasă a organismului. Cu toate acestea, consumul excesiv de grăsimi Omega-6 poate afecta sistemul imunitar. Prin urmare, este important să mănânci mai mult Omega-3 și mai puțin Omega-6 pentru funcționarea sănătoasă a sistemului tău imunitar.

5. Alimente foarte sărate: Alimentele bogate în săruri trebuie evitate deoarece pot provoca inflamații în organism și, de asemenea, pot provoca boli autoimune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.