Sari la conținut

5 infecții obișnuite de vară la care trebuie să fiți atenți în rândul copiilor mici

vara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Infecții obișnuite de vară pentru copiii mici

Infecții obișnuite de vară. Zilele călduroase de vară sunt aproape, ceea ce înseamnă că este timpul ca părinții să fie atenți la infecțiile care pot afecta copiii mici.

Combinația dintre căldură și umiditate intensă împreună cu o activitate crescută în aer liber poate duce la mai multe probleme legate de sănătate. Prin urmare, este important ca părinții să fie mai conștienți de bolile sezoniere comune și să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja copiii.

În timp ce insolația, oboseala și epuizarea sunt frecvente la adulți, există câteva afecțiuni specifice care pot afecta copiii pe vreme caldă.

Cele 5 afecțiuni de vară care apar la copii mici

  • Infecții gastro-intestinale: Infecțiile gastrointestinale, cum ar fi intoxicațiile alimentare și gastroenterita virală, sunt mai frecvente vara, deoarece există o șansă mai mare de a consuma alimente și apă contaminate, în special pentru copiii mici.

Pentru a preveni astfel de infecții, este important să practicați o bună igienă, spălându-vă des pe mâini și asigurându-vă că beți apă din surse sigure și curate.

Intepaturi tantari
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Mușcături și înțepături de insecte: Potrivit specialiștilor, insectele precum țânțarii, furnicile și albinele sunt mai active în lunile de vară, crescând șansa ca cei mici să fie mușcați de insecte.

Aceste mușcături pot provoca mâncărime, umflături, durere și reacții alergice. Pentru a proteja copiii, folosiți insecticide pentru copii, îmbrăcați-i cu mâneci lungi și pantaloni atunci când sunteți în aer liber și evitați zonele cu apă stagnantă unde se reproduc de obicei insectele.

  • Infecții fungice: Verile sunt cunoscute pentru umiditatea lor intensă și transpirația care poate provoca infecții fungice. Axilele, pliurile corpului și zona inghinală sunt câteva dintre regiunile comune care sunt afectate.

Menținerea unei bune igiene este importantă pentru a preveni astfel de infecții.

  • Erupție cutanată de căldură: Cunoscută și sub denumirea de căldură înțepătoare, erupția cutanată la căldură este o afecțiune comună a pielii care apare atunci când canalele sudoripare sunt blocate. 

Acest lucru duce la umflături roșii și mâncărimi pe piele. Copiii mici sunt mai predispuși la o erupție cutanată de căldură din cauza glandelor sudoripare subdezvoltate. Pentru a preveni acest lucru, părinții ar trebui să îmbrace copiii mici în haine largi, respirabile, să-i țină în spații bine ventilate și să încurajeze băile frecvente.

  • Arsuri de soare: Arsurile solare sunt o boală comună de vară cauzată de expunerea prelungită la razele UV dăunătoare ale soarelui.

Copiii mici au pielea sensibilă care se poate arde cu ușurință și pentru a-i proteja de arsurile solare, aplică protecție solară cu SPF mare, îmbracă-i cu haine care acoperă pielea expusă și limitează activitățile în aer liber în orele de vârf.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel