Sari la conținut

5 motive surprinzătoare pentru care nu ar trebui să arunci zeama de la murături! Este o mare risipă! Acum în preajma sărbătorilor vei avea mare nevoie de ea!

Murăturile, printre alimentele care pot preveni demența
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Murăturile, surse de sănătate

Murăturile sunt o gustare versatilă și gustoasă, dar când ai terminat cu un borcan de murături, de obicei, rămâi cu saramură – un lichid sărat, oțetit, folosit pentru conservarea murăturilor. Majoritatea oamenilor toarnă acest amestec în chiuvetă fără să se gândească  de două ori, dar alți oameni  au descoperit că sucul de murături are o serie de alte utilizări, de la prevenirea crampelor musculare și îmbunătățirea performanței atletice până la diverse utilizări în bucătărie. Iată câteva utilizări practice comune pentru restul de saramură murată:

1. O băutură după antrenament

Mulți profesioniști în medicina sportivă mizează pe sucul de murături ca metodă de a evita crampele musculare și de a reumple electroliții pierduti după antrenamente intense, potrivit NBC News.

Într-adevăr, studiile au confirmat că, în cantități suficient de mari, sucul de murături poate fi un tratament eficient pentru crampele musculare induse de antrenament.

2. Un înlocuitor pentru oțet

Unul dintre ingredientele principale din sucul de murături este oțetul, ceea ce îl face un bun înlocuitor de urgență al oțetului în multe rețete. Unii indivizi îl folosesc chiar și în scopuri de curățare – după ce l-au filtrat, desigur.

Sucul de murături este grozav în marinate, sosuri de salată și chiar în aluatul de pâine!

3. Cură pentru mahmureală

Alcoolul este un diuretic. Dacă bei mult, te vei lăsa practic deshidratat. Din fericire, sucul de murături vă poate ajuta să vă aduceți nivelul de sodiu înapoi acolo unde trebuie. Ia doar o înghițitură înainte de a te culca.

4. Remediu sindromul pre-menstrual

Funcționează la fel ca și pentru o cură post-antrenament, deoarece ajută la hidratarea organismului și la atenuarea crampelor. Pur și simplu bea 1/4 cană de suc de murături.

5. Ameliorarea arsurilor la stomac

Oțetul din sucul de murături poate ajuta la arsurile la stomac, la fel cum poate ajuta și oțetul de mere. Luați o înghițitură înainte de fiecare masă și vedeți dacă observați o diferență.

Cum să reciclați saramura

Una dintre cele mai populare moduri de a folosi saramura de murături rămase este în rețetele pentru murarea altor alimente!

Puteți reutiliza sucul de murături ca o modalitate rapidă de a mura mai mulți castraveți sau alte legume precum ridichile, dovleceii de vară sau chiar ouăle fierte . Doar asigurați-vă că sucul este limpede și nu arată tulbure.

Acum că știți mai multe moduri de a folosi sucul de murături, nu este nevoie să aruncați din nou acest lichid util! Indiferent dacă îl bei simplu sau într-un cocktail, îl folosești într-o rețetă sau îl reciclezi pentru a face murături la frigider, există o mulțime de utilizări pentru saramură de murături rămase.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: