joi, mai 19, 2022

5 obiceiuri surprinzătoare care scad colesterolul fără niciun efort.

În timp ce unele alimente și stilul de viață ajută la controlul și scăderea nivelului ridicat de colesterol, există altele care ar putea contribui la o creștere nesănătoasă a lipidelor care ar putea fi dăunătoare pe termen lung.

Colesterolul ridicat este o criză gravă de sănătate, care, dacă nu este diagnosticată sau controlată la timp, poate duce la acumularea plăcii în artere care ar putea duce la blocaj, atac de cord sau accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: 6 tehnici utile în cazul atacurilor de panică...

Colesterolul, o substanță ceroasă din sânge, susține formarea celulelor sănătoase.

În timp ce unele alimente și stilul de viață ajută la controlul și scăderea nivelului ridicat de colesterol, există altele care ar putea contribui la o creștere nesănătoasă a lipidelor care ar putea fi dăunătoare pe termen lung.

Iată 5 astfel de obiceiuri care ar putea reduce în tăcere nivelul ridicat de colesterol.

Obiceiuri surprinzătoare care scad colesterolul: 1. Renunță la fumat

Fumatul îngustează arterele și crește tensiunea arterială, crescând astfel riscul de boli de inimă. Acest obicei nesănătos ar putea crește, de asemenea, nivelul colesterolului, ceea ce ar putea duce la un blocaj al arterelor care poate pune viața în pericol.

Te-ar mai interesa: Laurențiu Reghecampf este în culmea fericirii. Pri...

Prin urmare, dacă renunțați la fumat, deteriorarea nivelului de colesterol se oprește, reducând astfel  lipoproteinele cu densitate joasă (LDL).

2. Abțineți-vă de la alcool

Alcoolul sub orice formă nu este considerat sănătos pentru inimă. Sub orice formă, un consum prea mare ar putea crește tensiunea arterială și colesterolul. Deci, atunci când se bea mai puțin sau se abține cu totul, nivelul de colesterol este menținut fără a fi nevoie de prea mult efort.

Te-ar mai interesa: Noi cazuri de variola maimuței. Ce trebuie să faci...

Obiceiuri surprinzătoare care scad colesterolul: 3. Consumul de citrice

Pentru fanii lămâilor și ai portocalelor, fructelor de pădure precum căpșunile, afinele, zmeura și multe altele, colesterolul ridicat poate să nu fie o problemă, deoarece conținutul de vitamina C din acestea funcționează bine cu fibrele pentru a menține LDL-ul sub control.

4. Consumul de pește gras în loc de carne

Peștii precum somonul, macroul și sardinele sunt bogați în acizi grași omega-3 care sunt benefici pentru inimă. Carnea roșie, pe de altă parte, conține grăsimi saturate. Prin urmare, trecerea la o alternativă mai sănătoasă vă poate ajuta să reduceți în tăcere lipidele rele.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de alimente pentru susținerea memoriei...

Obiceiuri surprinzătoare care scad colesterolul: 5. Spuneți nu stresului

Stresul este un alt factor care contribuie la colesterol. Așa că ia-ți un moment de respiro și relaxează-te, fă puțină meditație, citește o carte, ia o ceașcă de cafea sau ieși cu prietenii pentru a menține stresul la minimum.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private