Sari la conținut

5 sfaturi de la Dr. Oz pentru a dormi mai bine și a te odihni mai mult

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in corpul nostru in somn

Îți dorești să dormi mai bine? Aflați cum să vă treziți bine odihniți și să vă îmbunătățiți vitalitatea în doar cinci pași!

Dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care se zvârcolește și se întoarce în fiecare seară în pat în încercarea de a dormi, Dr. Oz are sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să obțineți somnul pe care îl meritați. Deși somnul prost poate exacerba problemele de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea, depresia, anxietatea și chiar bolile de inimă, puteți inversa daunele urmând acest plan simplu de acțiune. Aflați cum să vă treziți bine odihniți și să vă îmbunătățiți vitalitatea în doar cinci pași!

Începeți ziua cu un mic dejun bogat în omega

Vrei să dormi bine? Începeți-vă ziua cu omega-3! Aceste grăsimi sănătoase reduc anxietatea și vă ajută corpul să producă hormonii de care aveți nevoie pentru a dormi noaptea. Obțineți doza zilnică adăugând la micul dejun câteva linguri de semințe de chia, semințe de in sau nuci. Țintește 600 mg sau aproximativ patru linguri de semințe de in pe zi.

Limitați consumul de cafea dupa-amiaza

Cafeaua este bogată în antioxidanți de combatere a bolilor, dar consumul ei după-amiaza poate face ravagii pentru somn. În timp ce puțină cofeină este bună pentru sănătate, aceasta poate rămâne în organism ore întregi și vă poate ține trezi mult timp după ultima ceașcă. Protejați-vă somnul evitând băuturile cu cofeină după ora 14:00.

Limitează gustările seara

În timp ce mesele grele și alcoolul aproape de culcare te pot face să te simți somnolent, ele îți subminează somnul stimulându-te noaptea târziu. În loc să dormiți profund, vă veți trezi în toiul nopții și vă va fi greu să vă întoarceți la somn. Evitați acest lucru prin stabilirea unei stingeri în bucătărie! Închideți bucătăria la ora 19:00. și încetează să consumi orice gustare.

Temperatură mai scăzută în dormitor

Cercetările arată că insomniile sunt strâns legate cu temperaturile prea ridicate din dormitor care împiedică organismul să aibă un somn odihnitor.

Înlocuiește somniferele cu exerciții progresive de relaxare a mușchilor

Sari peste somnifere! Deși pot părea o idee inteligentă în acel moment, pot provoca dependență, somnolență prelungită și mâncat excesiv. În schimb, optează pentru o soluție naturală, mai bună pentru somn: relaxarea musculară progresivă. Încordarea și relaxarea sistematică a mușchilor semnalează creierului că este timpul să dormiți și vă ajută să vă distragă atenția de la anxietățile care vă pot ține treaz.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.