Sari la conținut

5 sfaturi SIMPLE pentru păr, piele și unghii. CHEIA constă în…

Ai avut vreodată probleme atât de mari cu pielea, părul și unghiile când s-a schimbat sezonul? Ți-ai luat vreodata inima în dinți și ai apelat la medic sau la un prieten să-ți ofere un sfat?

5 sfaturi SIMPLE pentru păr, piele și unghii. CHEIA constă în…

Anil Khandelwal, fondator Yogic Secrets, a împărtășit 5 sfaturi simple pentru o piele sănătoasă și strălucitoare, un păr lucios și, bineînțeles, nu în ultimul rând, unghiile puternice și strălucitoare.

Pentru a obține aceste lucruri, împreună cu produsele de îngrijire personală, trebuie să ne concentrăm mai mult pe a fi sănătoși din punct de vedere intern, precum și să dobândim nutrienții adecvați care vor realiza toate acestea.

slăbiciunea musculară
Sursa: Unsplash

5. Sport

Exercițiile fizice aduc beneficii întregului organism

Este o modalitate naturală care vă poate oferi o piele mai sănătoasă și strălucitoare. Exercițiile fizice au un efect de întinerire generală. Exercițiile fizice regulate înseamnă, de asemenea, o mai bună circulație a sângelui în corp. De fapt, exercițiile fizice aduc beneficii întregului organism. Îmbunătățesc rezistența sistemului circulator și respirator, ceea ce înseamnă, de asemenea, o mai bună oxigenare în tot corpul. Pentru păr: creșterea părului și previne căderea părului, de asemenea, menține scalpul sănătos și previne înfundarea porilor.  Luptă și împotriva radicalilor liberi. Antrenamentul regulat îți oferă o piele strălucitoare, o față fără riduri și ajută și la prevenirea acneei, potrivit timesofindia.com

4. Stresul

Stresul consumă toată energia pozitivă și duce la niveluri mai ridicate de anxietate, neliniște și gânduri negative. Toate au un impact asupra sănătății pielii noastre în general. Erupțiile cutanate, ridurile, cearcănele. Problemele de acnee, problemele hormonale, căderea severă a părului, unghiile fragile și slabe sunt semne ale stresului. Unele dintre alimente vă pot ajuta să luptați cu stresul. Ceaiul din plante, ciocolata neagră, cerealele integrale, avocado, peștele, nucile, citricele, probioticele, alimentele bogate în fibre.

3. Magneziu

Când vă lipsește acest mineral miraculos din alimentație, nivelul de acizi grași de la suprafața pielii și nivelul de colagen – care menține pielea suplă și hidratată – vor scădea.

Fața ta va deveni mai uscată. Tonusul neuniform al pielii fiind de asemenea predispusă la riduri. Acest mineral crucial este important pentru piele și unghii. Ajută la sinteza proteinelor și la formarea de noi unghii.

Magneziul poate ajuta, de asemenea, la protejarea pielii împotriva daunelor externe, deoarece reglează regenerarea și repararea celulară, crescând recuperarea atunci când pielea este deranjată și rezistența atunci când este atacată. Alimente precum semințele de floarea-soarelui, nucile, legumele, spanacul. Și banana, cerealele integrale sunt  surse bune. Altfel puteți încerca oricând suplimente alimentare funcționale pentru a face față deficienței.

2. Alimentația sănătoasă

Consumați mai des gălbenuș  de ou, soia, arahide

Dacă într-adevăr tânjiți după un păr puternic și lucios, o piele strălucitoare și unghii puternice, toate acestea nu sunt încorporate de o dietă bună. Sistemul nostru alimentar este lipsit și de vitamine și minerale. Care sunt esențiale pentru a obține aceste lucruri.

Includeți anumite alimente și suplimente în dietă. Promovează sănătatea pielii și a unghiilor prin creșterea sănătoasă a celulelor și ajută la metabolismul carbohidraților. Aminoacizii sunt esențiali. Consumați mai des gălbenuș  de ou, soia, arahide, semințe de floarea-soarelui, migdale. Nu uitați de somon, cartofi dulci, ciuperci, broccoli, banane, drojdie și avocado.

1. Hidratarea, CHEIA pentru o piele sănătoasă

Vremea caldă duce corpul la deshidratare. Îmbuteliați-vă aportul de apă cel puțin 3 până la 4l/zi. Va ajuta să vă câștigați elasticitatea pielii. Să vă hidratați și să mențineți umiditatea optimă a pielii. Prin consumul optim de apă se va asigura, de asemenea, că nutrienții esențiali sunt obtinerea circulat la celulele pielii.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.