Sari la conținut

6 alimente care pot ajuta la eliminarea colesterolului rău  și la prevenirea accidentului vascular cerebral

dieta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente care elimina colesterolul ridicat

Alimente care pot ajuta la eliminarea colesterolului rău. Colesterolul, o substanță cearoasă și groasă care se găsește în organism, este folosit pentru a produce noi celule și hormoni.

Cu toate acestea, o cantitate în exces poate provoca complicații de sănătate, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral.

Colesterolul ridicat ar putea fi dăunător sănătății inimii, stimulând apariția aterosclerozei, o afecțiune care este definită de acumularea plăcii arteriale. Acumularea de placă restrânge fluxul sanguin legat de inimă prin îngustarea arterelor.

Consecințele includ o serie de probleme cardiovasculare, cum ar fi angina pectorală, accident vascular cerebral și atacuri de cord. Prin urmare, devine vital să ținem sub control nivelul colesterolului și să luăm măsuri preventive pentru un management eficient.

Colesterolul rau
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele 6 alimente care elimină colesterolul rău și previn AVC-ul

Iată care sunt alimentele ce pot fi consumate dimineața și care pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă declanșate de nivelurile excesive de colesterol rău.

Este vorba despre dieta pe care o urmați atunci când încercați să controlați în mod natural nivelurile de colesterol rău pentru a preveni accidentul vascular cerebral. 

  • Ovăz la micul dejun: Ovăzul este plin de fibre solubile care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău în mod natural. În plus, ovăzul este bogat și în beta-glucani, un tip de fibre solubile cu proprietăți benefice pentru inimă. Îl puteți cosuma sub formă de terci, sau făină de ovăz sau pur și simplu adăugați-l la smoothie-uri.
  • Nuci si seminte: Încercați să adăugați o mână de nuci și semințe, cum ar fi nuci, migdale, semințe de chia și semințe de in, la dieta dvs. de dimineață. Aceste nuci sunt pline cu grăsimi sănătoase, proteine ​​și fibre, care funcționează excelent în scăderea nivelului de colesterol rău.
  • Fructe de pădure: Nimic nu poate învinge beneficiile uimitoare pentru sănătate ale fructelor de pădure. Sunt bogate în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și a stresului oxidativ, dar oferă și un conținut ridicat de fibre esențiale pentru scăderea nivelului de colesterol și pentru stimularea sănătății inimii.
  • Avocado: Considerat un superaliment din nenumărate motive. Avocado este plin de grăsimi mononesaturate care ajută la reducerea colesterolului LDL. Fibrele, vitaminele și mineralele sale susțin, de asemenea, sănătatea cardiovasculară.
  • Ceai verde: O ceașcă de ceai verde răcoritoare de dimineață deține o comoară de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără și potențialul de a scădea nivelul colesterolului, datorită catechinelor, compușii antioxidanti din ceai.
  • Pește gras: Micul dejun sănătos ar putea implica adăugarea de pește gras, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, la rutina ta de dimineață. Sunt pline de acizi grași omega-3, cheie în scăderea trigliceridelor și creșterea nivelului de colesterol sănătos (lipoproteine ​​de înaltă densitate). 

Adăugarea super-alimentelor menționate mai sus la dieta dumneavoastră de dimineață vă poate ajuta să vă gestionați în mod natural nivelul colesterolului rău. Cu toate acestea, consultați un medic sau un nutriționist înainte de a face orice modificare în dieta sau rutina zilnică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel