Sari la conținut

6 alimente care pot deveni TOXICE atunci când sunt reîncălzite. Când sunt reîncălzite sunt activați agenți cancerigeni ce pot crește riscul de cancer

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
6 alimente care pot deveni de fapt TOXICE atunci când sunt reîncălzite

În zilele noastre, este o practică foarte obișnuită printre mulți să faci mâncare, să păstrezi resturile la frigider și să reîncălzim aceeași mâncare și să o consumi mai târziu. Dar, unele mâncăruri pot deveni TOXICE atunci când sunt reîncălzite.

Cu toții trăim o viață foarte aglomerată și de multe ori avem puțin timp. Fie că este vorba de alegerea rochiei pentru a doua zi sau de pregătirea prânzului și a cinei, întotdeauna căutăm opțiuni pentru a ne îmbunătăți nivelul de confort. Una dintre cele mai obișnuite practici din zilele noastre este să faci o grămadă de mâncare și să o păstrezi la frigider pentru consumul ulterior. Dar, știați că reîncălzirea anumitor alimente le poate transforma de fapt în alimente TOXICE? Da, și aici, în acest articol, vom discuta despre 6 astfel de alimente pe care nu trebuie să le reîncălziți niciodată!

Reîncălzirea acestor alimente este un mare „NU”

Orez

orez
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Orezul este unul dintre alimentele de bază pentru toată lumea și poate fi găsit cu ușurință în oricare dintre casele din întreaga lume. Dar știați că orezul crud conține spori care se transformă în bacterii care rămân în viață chiar și după ce este gătit? Da, aceste bacterii pot provoca boli majore și de aceea este întotdeauna recomandat să nu reîncălziți niciodată orezul. Consumul de orez reîncălzit a fost legat de diaree și vărsături.

Ouă

Cu toții cunoaștem beneficiile ouălor. Oul este cunoscut drept „centrala puternică” a proteinelor. Dar, ouăle pot devine toxice dacă sunt reîncălzite. Fie că este vorba de omletă sau ouă fierte tari, nu reîncălziți niciodată ouăle!

Cartofii

Una dintre cele mai des folosite legume în casele românești – cartofii trebuie consumați proaspeți. Când reîncălziți cartofii pre-fierți, distrugeți de fapt bunătatea (nutriția) legumei și o faceți otrăvitoare. Consumul de cartofi reîncălziți poate provoca greață și chiar intoxicații alimentare.

Puiul

Pentru toți iubitorii de pui – nu reîncălziți niciodată feluri de mâncare cu pui. De ce? Ca și ouăle, puiul este bogat în proteine. Când consumi pui reîncălzit – nu primești nimic nutritiv. Mai degrabă, poate duce la probleme digestive, cum ar fi balonar. Dar, nu aruncați puiul la frigider, le puteți folosi în salate reci sau în wrap-uri.

Ciuperci

Ciupercile sunt pentru toți iubitorii de sănătate și vegetarieni. Dar știați că reîncălzirea ciupercilor pre-gătite poate distruge nutrițiile legumelor și o poate face toxică. Potrivit experților, consumul de ciuperci reîncălzite poate provoca probleme digestive severe.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt cunoscute pentru valorile lor nutritive. Însă, reîncălzirea verdețurilor precum varza, spanacul etc. pot fi dăunătoare. Spanacul este o sursă bogată de fier și nitrați care, atunci când este reîncălzit, se poate transforma în nitriți și alți agenți cancerigeni cunoscuți. Acești agenți cancerigeni pot crește riscul de cancer.

Deci, nu reîncălziți niciodată aceste alimente. Consumați-le întotdeauna proaspete și bucurați-vă de beneficiile nutriționale. Viața sănătoasă poate asigura o sănătate bună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.