Sari la conținut

6 moduri în care mâinile tale pot ajuta la prezicerea problemelor de sănătate cu care te confrunți

Mâinile pot spune multe despre o persoană, cum a trăit și cât de sănătoasă este. Studii recente arată că mâinile pot ajuta, de asemenea, la diagnosticarea anumitor boli sau la evaluarea riscurilor de a dezvolta probleme de sănătate în viitor. Iată ce îți pot spune mâinile tale despre sănătatea ta:

Lungimea degetelor și riscul de artrită

hands

Un studiu realizat pe mai mult de 2.000 de persoane sugerează că femeile al căror deget arătător este mai scurt decât degetul inelar au șanse de până la două ori mai mari să sufere de osteoartrita, care este cea mai frecventă formă de artrită.

Se spune că această trăsătură este legată de niveluri mai scăzute de estrogen și este frecventă la bărbați.

Mâinile tremurânde și boala Parkinson

hands tremors

Mâinile tremurânde pot indica ceva la fel de simplu ca prea multă cofeină sau energie nervoasă.

Poate fi chiar un efect secundar al anumitor medicamente, cum ar fi antidepresivele, sau poate indica malnutriție.

Dacă aveți tremurături cronice în mâini sau față, discutați cu medicul dumneavoastră: poate fi primul simptom al bolii Parkinson.

Culoarea unghiilor și boala renală

nail kidney disease

 

Simptomele frecvente ale bolilor renale care se pot vedea pe unghii includ liniile laterale de pe unghie, unghiile aspre cu ușore valuri, forma unghiei de lingură sau concavă sau dungi și pete albe distincte.

Pacienții cu boli renale cronice tind, de asemenea, să aibă unghii pe jumătate albe, pe jumătate roz. Acest lucru este cauzat de concentrația crescută a anumitor hormoni și de anemia cronică, ambele simptome ale bolii renale cronice.

Puterea prinderii și sănătatea inimii

hand grip heart health

Aderența slabă prezice un risc mai mare de infarct miocardic sau accident vascular cerebral și șanse mai mici de supraviețuire, potrivit unui nou studiu efectuat pe aproape 140.000 de adulți din 17 țări.

Forța de prindere a fost un predictor mai bun al decesului decât tensiunea arterială și alte teste medicale obișnuite.

Acest test a determinat forța musculară generală și condiția fizică, ceea ce sugerează că antrenamentul de forță al întregului corp și exercițiile aerobice ar putea reduce riscul general de deces.

Palmele transpirate și hiperhidroza

sweaty palms

Transpirația excesivă este un simptom al menopauzei, al afecțiunilor tiroidiene și al unui efect secundar al anumitor medicamente.

Când apare cronic într-una sau două părți ale corpului, poate fi un semn de hiperhidroză, o afecțiune în care glandele sudoripare hiperactive provoacă transpirație mult mai mult decât este necesar.

Hiperhidroza poate afecta calitatea vieții și poate necesita o vizită la medic acupuncturist sau naturist.

Amprentele și hipertensiune arterială

fingerprints

Cercetătorii britanici au studiat 139 de bărbați și femei pentru a vedea ce pot spune amprentele despre tensiunea arterială.

Au descoperit că persoanele cu un model de amprentă de tip spirală  pe unul sau mai multe degete au mai multe șanse de a avea tensiune arterială crescută decât persoanele cu arcade sau bucle.

„Cu cât este mai mare numărul de vârtejuri pe degete, cu atât este mai mare este tensiunea arterială sistolică”, a spus dr. David Barker.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: