duminică, iunie 7, 2020

Da, modul nostru de viață și în special cel alimentar determină această neplăcută problemă cu care toți oamenii se confruntă.

Dacă și tu lași smocuri întregi în perie atunci când te piepteni, nu ești singur! Aproximativ 80 milioane de americani, de ambele sexe, chelesc pe măsură ce înaintează în vârstă.

Lucrul acesta se întâmplă fie ca urmare a afecțiunilor autoimune, a diabetului, a deficitului de vitamine, a stresului sau a lipsei de somn.

Citește și:

Există totuși speranță! Cercetătorii ne arată că este posibil să ne îndesim iarăși podoaba capilară prin schimbări ale alimentației, așa cum este prezentat în cartea ”Mâncați pentru sănătate și vindecare”.

SOMON. Părul și unghiile au nevoie de proteine pentru creștere și sănătate. De asemenea, este nevoie de proteină pentru a se produce keratina, o componentă esențială a firului de păr.

Citește și:

Cele mai recomandate proteine sunt cele marine, somonul în special, datorită conținutului bogat în acizi grași și Omega 3.

Miere. Folosită ca tratament local, a fost dovedit că mierea îmbunătățește vădit aspectul părului rar, după numai o lună. Ea trebuie aplicată ca mască de păr, o dată la 2 săptămâni, în proporție de 90% miere, 10% apă. Părul nu va mai cădea.

Nuci și semințe. Unele dintre cele mai promițătoare cercetări privind împiedicarea căderii părului la femei a fost lansată în ianuarie 2015, în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică. Subiecții din studiu au primit un supliment nutrițional conținând acizi grași omega-3 și omega-6 și antioxidanți, timp de 6 luni.

Citește și:

Rezultatele au fost pozitive în proporție covârșitoare: dupa 6 luni, 90% dintre subiecti au raportat o reducere a caderii parului, 86% au raportat o ameliorare a cresterii parului, iar 87% au raportat un fir mai gros.

Pentru a obține rezultate similare, mâncați nuci și semințe bogate în omega-3 și omega-6, cum ar fi nucile, semințele de in și uleiurile: de strugure, de floarea-soarelui și de susan.

Spanac. În urma unui studiu, s-a constatat că femeile cu deficit de vitamina D2 sunt mai predispuse la căderea părului.  De aceea, ele trebuie să adauge spanac în dietă, fiindcă este bogat în fier și vitamina C, care ajută la absorbția corectă a fierului. Serviți salată de spanac, cu ouă și ciuperci, pentru a vă asigura că nu vă va mai cădea părul.

Stridii. Sunt foarte recomandate, datorită conținutului bogat de zinc. S-a constatat că pacienții cu alopecie au un nivel scăzut de zinc. Potrivit Institutului Național de Sănătate, stridiile conțin mai mult zinc pe porție decât orice alt produs alimentar. Alte surse alimentare de zinc: nuci, spanac, ouă, semințe de floarea soarelui, mazăre verde, germeni de grâu, fulgi de ovăz și năut.

Uleiurile. Cele de dovleac, rozmarin și cocos vor fi o binecuvântare pentru scalp.

Algele. Un studiu recent a dezvăluit că suplimentele care conțin alge ajută la oprirea căderii părului. Nu doar că nu mai cade, dar devine și mai bogat, mai gros. Un alt beneficiu al consumului de alge este și faptul că te scapă de mătreață și alte probleme ale scalpului.

Parteneri