Sari la conținut

7 alimente ideale pentru o sănătate mai bună a oaselor

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Oasele noastre au țesut moale numit măduva osoasă care găzduiește celulele stem și este responsabil pentru producerea de sânge – o componentă importantă în sistemul nostru. A avea oase sănătoase este vital pentru funcționarea sarcinilor zilnice fără obstacole sau durere. Ne ajută literalmente să ne mișcăm. Iată 7 alimente pe care ar trebui să le includeți în dieta dvs. pentru a vă asigura o sănătate consistentă a oaselor.

1. Iaurt

Iaurtul conține substanțe nutritive importante care ajută la menținerea unei densități osoase sănătoase. În afară de aceasta, are și proteine, calciu, fosfor, potasiu și vitamina D. Aceste componente cheie întăresc oasele și reduc riscul de osteoporoză. Iaurtul poate ajuta, de asemenea, la conservarea masei osoase.

2. Tofu

Tofu, cunoscut și sub denumirea de alimente prietenoase cu oasele, este bogat în potasiu, calciu și proteine, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor. În afară de acestea, tofu are 67 de substanțe nutritive vitale, ceea ce îl face un aliment bogat în nutrienți. Tofu ajută la reducerea pierderilor osoase.

3. Brânză

Brânza este îmbogățită cu vitamina D și este bogată în calciu și proteine. A consuma brânză poate ajuta la prevenirea osteoporozei, făcând măduva osoasă sănătoasă și asigurându-se că acestea nu devin fragile și poroase de-a lungul anilor. Deși, brânza este bună pentru sănătatea oaselor, ar trebui să fie consumată în cantități reglementate, deoarece este bogată și în sodiu și grăsimi.

4. Spanac

Spanacul este o alternativă excelentă pentru cei care nu consumă produse lactate în mod regulat. O cană de spanac gătit are aproape 20-25% din aportul zilnic de calciu. Calciul se asigură că oasele tale rămân puternice mai mult timp și sunt un element primordial în construirea oaselor. Spanacul este, de asemenea, bogat în vitamina A, fier și fibre.

5. Ouă

Oul conține substanțe nutritive valoroase care ajută la hrănirea oaselor. Este bogat în vitamina D. Acestea conțin 4-6% din doza zilnică. Vitamina D ajută la absorbția calciului în oase și ajută la menținerea sănătății osoase. Așadar, data viitoare, nu aruncați gălbenușul, acolo este toată bunătatea.

6. Suc de portocale proaspete

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care ajută la formarea colagenului. Colagenul contribuie la structura osoasă sănătoasă. Este, de asemenea, bogat în vitamina A, care este esențială pentru creșterea scheletului general și diferențierea celulară. A consuma suc proaspăt de portocale sau fructe în fiecare dimineață este un început bun pentru ziua ta!

7. Nuci

Nu ești un fan al produselor lactate? Atunci nucile ar trebui să fie opțiunea dvs. preferată pentru a asigura o bună sănătate a oaselor. Diferite nuci au două componente principale – proteine și magneziu. Acești doi nutrienți sunt esențiali pentru asigurarea unei mase osoase puternice și pentru a reduce riscul de osteoporoză. A consuma o mână de nuci amestecate în fiecare zi nu doar compensează pofta de gustare, ci este, de asemenea, cheia pentru oase sănătoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel