Sari la conținut

7 cauze pentru care te confrunți cu un nivel ridicat al colesterolului

nivel ridicat al colesterolului

Colesterolul ridicat provine dintr-o varietate de surse, inclusiv din istoricul familiei tale și din ceea ce mănânci. Iată o călătorie vizuală prin cele mai frecvente cauze.

Dieta ta

Consumul de prea multe grăsimi saturate poate provoca colesterol ridicat. Veți găsi această grăsime nesănătoasă în alimentele care provin de la animale. Carnea de vită, porc, vițel, lapte, ouă, unt și brânză conțin grăsimi saturate. Alimentele ambalate care conțin ulei de cocos, ulei de palmier sau unt de cacao pot conține multe grăsimi saturate. Veți găsi, de asemenea, grăsimi saturate în margarina și în majoritatea prăjiturilor, biscuiților, chipsurilor și a altor gustări.

Greutatea ta

Burta ta de bere nu este doar rea pentru viața ta socială. A fi supraponderal poate crește nivelul de trigliceridele și reduce HDL sau colesterolul bun. Pierderea în greutate te poate ajuta la o mai bună stare de spirit.

Nivelul dvs. de activitate

Hei, dă-te jos de pe canapea și apucă-te de mișcare. Lipsa activității fizice poate crește LDL sau colesterolul rău și poate scădea HDL sau colesterolul bun.

Vârsta și sexul tău

După ce împlinești 20 de ani, nivelul colesterolului începe să crească în mod natural. La bărbați, nivelul colesterolului se reduce în general după vârsta de 50 de ani. La femei, nivelul colesterolului rămâne destul de scăzut până la menopauză, după care crește până la atinge același nivel ca la bărbați.

Starea generală de sănătate

Nu omiteți controlul medical anual și asigurați-vă că doctorii vă explică riscul de boli de inimă. A avea anumite boli, cum ar fi diabetul sau hipotiroidismul, poate provoca colesterol ridicat.

Istoria medicală a familiei tale

Nu-i așa ca membrii familiei sunt simpatici? Dar pot fi periculoși, chiar și atunci când nu se bârfesc unul pe celălalt. Dacă membrii familiei au colesterol ridicat, s-ar putea să aveți și dumneavoastră.

Fumatul

Suntem siguri că asta o știai deja! Fumatul vă poate reduce colesterolul bun. Și te poate ucide. Deci, de ce să nu renunți la fumat?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel