Sari la conținut

7 remedii naturale pentru ameliorarea durerii provocată de monturi

Una dintre cele mai frecvente întrebări  este: Pot fi corectate monturile fără intervenție chirurgicală? Răspunsul este: există modalități prin care putem ameliora durerea de mont fără intervenție chirurgicală.

De fapt, tratamentele nechirurgicale pentru monturi sunt întotdeauna primul pas. Acest lucru se datorează faptului că între remediile la domiciliu, tratamentele fără prescripție medicală și un pic de ajutor din partea unui medic, există modalități eficiente de a ușura și de a gestiona durerea. Și în funcție de starea montului și de nivelul durerii, metodele nechirurgicale pot fi tot ce aveți nevoie.

Ocazional, un podiatru poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru tratarea monturilor. Vă vom ajuta să înțelegeți cauzele bolilor, diferite tratamente pe care le puteți încerca acasă și când să discutați cu un medic. Citiți mai departe pentru a afla cum să tratați monturile fără intervenție chirurgicală și cine vă poate ajuta.

Ce sunt monturile?

Un mont (hallux valgus) este o umflătură pe partea laterală a piciorului pe articulația degetului mare. Atunci când oasele și mușchii piciorului nu sunt aliniate, poate crea o umflătură osoasă. Dacă crezi că ai un mont, nu ești singur – acestea afectează până la o treime dintre americani.

Ce cauzează monturile?

Cauza exactă a bolilor este necunoscută, dar există mai multe posibilități. Unii experți cred că monturile sunt o afecțiune moștenită (transmisă prin ADN) bazată pe forma piciorului. O altă teorie este că pantofii strânși sau îngusti vă forțează degetele de la picioare într-o poziție nenaturală, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor. De asemenea, este posibil ca persoanele cu afecțiuni inflamatorii, inclusiv poliartrita reumatoidă, să aibă mai multe șanse de a dezvolta un mont.

Lucrul în anumite profesii te poate face, de asemenea, mai predispus la apariția unor probleme ale picioarelor, cum ar fi monturile. De exemplu, asistentele, profesorii, servitorii, dansatorii de balet și alte persoane care stau în picioare cea mai mare parte a zilei pun o presiune suplimentară asupra picioarelor lor.

Pot fi inversate monturile?

Răspunsul scurt este nu. Monturile nu pot fi inversate și, din păcate, nu dispar de la sine. Odată ce aveți un mont, probabil va continua să crească în timp. Din fericire, mulți oameni nu au nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-și trata monturile. Este posibil să găsiți ameliorarea durerii prin remedii la domiciliu, orteze și alte tratamente.

Remedii la domiciliu pentru monturi

Dacă aveți de-a face cu monturi, probabil că sunteți familiarizat cu cât de incomode pot fi. S-ar putea să trebuiască să evitați să purtați anumiți pantofi sau să faceți plimbări lungi. Cu toate acestea, există multe tratamente nechirurgicale pentru durerea de mony pe care le puteți face acasă, inclusiv luarea de analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), aplicarea de căldură și gheață și purtarea încălțămintei și ortezelor speciale.

Luați AINS pentru ameliorarea durerii de mont și pentru a reduce inflamația

Unul dintre cele mai comune simptome ale montului este umflarea articulației de la baza degetului mare. Această inflamație este răspunsul natural al corpului la o rănire. Medicamentele AINS pot ameliora atât umflarea, cât și durerea și încep să funcționeze în decurs de o oră – astfel încât să vă ajute să găsiți o ameliorare rapidă a durerii demont.

AINS obișnuite includ aspirina, ibuprofenul (Advil) și naproxenul (Aleve). AINS nu sunt recomandate pentru utilizare pe termen lung sau pentru persoanele cu anumite afecțiuni cronice. Deci, discutați cu medicul dumneavoastră dacă un AINS este potrivit pentru dvs. Și, desigur, urmați întotdeauna instrucțiunile de dozare.

Utilizați combinația potrivită de terapie caldă și rece

Terapiile calde și reci sunt tratamente naturale pentru o gamă largă de afecțiuni, iar monturile nu fac excepție. Când bunionul este iritat, dureros sau umflat, tratarea acesteia cu amestecul potrivit de terapii calde și reci poate fi foarte liniștitor.

Terapiile cu apă rece îngustează vasele de sânge, ceea ce ajută la reducerea umflăturilor. Deci, înmuierea montului în apă rece poate ajuta la reducerea acestei inflamații. O înmuiere în apa rece poate aduce, de asemenea, o oarecare ușurare degetelor de la picioare și altor zone ale piciorului care devin iritate de frecarea legată de mont.

Terapiile cu căldură ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și la relaxarea articulațiilor și mușchilor răniți. Dacă vă confruntați cu dureri sau crampe în zona afectată de mont sau în alte zone ale piciorului, înmuierea picioarelor în apă caldă vă va ajuta să vă simți grozav.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel