Sari la conținut

7 simptome pe care NU ar trebui să le ignori. Corpul încearcă să-ți spună ce e în neregulă cu tine

Simptome pe care nu ar trebui să le ignori

7 simptome pe care NU ar trebui să le ignori. Corpul încearcă să-ți spună ce e în neregulă cu tine.

Corpul tău comunică în mod constant cu tine despre ceea ce are nevoie. Depinde de tine să asculți ceea ce spune. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, nu este nevoie să suferiți. În schimb, începeți să reduceți inflamația și să vă simțiți mai bine, începând chiar de astăzi.

Ce au în comun durerile de cap constante, bolile gingivale, tulburările de somn, durerile articulațiilor și alte afecțiuni grave de sănătate? Toate aceste simptome au inflamația cronică ca și cauză principală.

Inflamația nu este întotdeauna un lucru rău. De fapt, inflamația acută este normală pentru corpul tău – cum ar fi atunci când suferiți o tăietură dureroasă sau vânătăi și corpul dumneavoastră luptă să se vindece singur.

Problema reală începe atunci când inflamația devine cronică. Potrivit draxe.com, când se întâmplă acest lucru, sistemul tău imunitar începe să lupte împotriva propriilor celule, ceea ce duce la efecte dăunătoare asupra sănătății tale. În acest moment, dacă îndurați unul dintre cele șapte simptome de mai jos, nu le ignorați.

Acestea pot fi semne care arată că corpul tău este inflamat cronic. În schimb, încercați modalități de reducere a inflamației și începeți să vă vindecați corpul din interior spre exterior.

Amintiți-vă, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a reduce inflamația generală este revizuirea modului în care mâncați.

7 simptome de urmărit cu atenție

1. Dureri de cap și migrene

Dacă ai o durere pulsatila constanta de cap, inflamația ar putea fi cauza. Nu numai că migrenele și durerile de cap frecvente sunt deosebit de dureroase, dar pot fi și precursoare ale unor afecțiuni mai grave.

Ajutați la combaterea acestor dureri de cap în mod natural, căutând proteine organice, cum ar fi carnea de vită hrănită cu iarbă și consumând mai multe alimente bogate în fibre.

În plus, deoarece magneziul joacă un rol vital în menținerea funcționării corecte a organismului, iar o deficiență poate duce la dureri de cap, administrarea unui supliment de magneziu poate ajuta la prevenirea durerilor recurente și la reducerea simptomelor.

simptomele acumularii de toxine

2. Sănătatea dinților și gingiilor, respirația urâtă și gingivita

Sunteți în mod constant îngrijorată de respirația urât mirositoare sau ați fost diagnosticată cu gingivită? Inflamația ar putea fi de vină. Aceste boli parodontale încep ca infecții bacteriene care progresează în inflamație.

Nu numai că aceste afecțiuni sunt jenante din punct de vedere social, dar sunt și simptome de inflamație care pot duce la boli sistemice mai răspândite în organism.

Săriți peste tratamentele costisitoare și ajutați la vindecarea bolilor gingiilor în mod natural. Începeți prin folosirea aței dentare cel puțin zilnic pentru a scăpa de alimentele rătăcite care pot duce la creșterea bacteriilor.

Folosește pasta de dinți de casă, care poate ajuta și la vindecarea bolilor gingiilor și chiar la albirea dinților; sau încercați să vă clătiți gura cu ulei de cocos pentru a lupta împotriva bolilor gingiilor și pentru a ține la distanță gingivita.

7 simptome pe care NU ar trebui să le ignorați

3. Boli intestinale, inclusiv indigestie

Bolile intestinale sunt probabil cele mai frecvente simptome, iar toate au inflamație la rădăcini. Din păcate, aceste tipuri de boli devin tot mai frecvente în societate.  Lucruri precum conservanții din alimente, supraîncărcarea cu toxine și un dezechilibru în bacterii sunt toate de vină.

Metoda cea mai încercată și adevărată de a depăși bolile intestinale este să consumi supă de oase. Proprietățile sale vindecătoare ajută la calmarea mucoasei intestinale, ținând toxinele departe de fluxul sanguin. Probioticele și enzimele sunt utile și în tratarea bolilor inflamatorii intestinale în mod natural.

4. Schimbări de dispoziție și anxietate

Ați simțit tristețe sau ați fost extrem de capricios sau anxios recent? Deși te poate surprinde, inflamația ar putea juca un rol. Cercetările arată că citokinele inflamatorii sau proteinele eliberate de celule pot stimula un comportament asemănător depresiei.

Ajută la reducerea anxietății prin introducerea ashwagandha (ginseng indian), o plantă adaptogenă, în rutina ta zilnică pentru a reduce stresul. Consumul mai multor alimente grase cu vitamina B-12 și omega-3 sunt, de asemenea, modalități excelente de a combate depresia și anxietatea prin alimentație.

Corpul încearcă să-ți spună ce e în neregulă cu tine

6. Oboseala

Nici o parte a corpului nu este ferită de efectele inflamației. Inflamația în alte zone ale corpului poate afecta de fapt cât de obosit vă simțiți. Un studiu a constatat că la șoarecii cu ficat inflamat au urmat schimbări de comportament, cum ar fi oboseala.

Inflamarea intestinului este unul dintre simptomele care au fost, de asemenea, legate de sindromul oboselii cronice. 

Dacă vă simțiți pur și simplu epuizat tot timpul, încercați evitarea zahărului, a cofeinei și a cerealelor care conțin gluten și, în schimb, adăugați în diete pudră de ashwagandha.

7. Artrită și articulații rigide

Atât artrita inflamatorie (cum ar fi reumatoidă și psoriazică), cât și durerile articulare de bază pot fi atribuite inflamației articulațiilor. Ajută la ameliorarea efectelor acestor simptome impozante și la reducerea durerilor articulare în mod natural, dacă luați suplimente cu enzime proteolitice și consumați mai mulți acizi grași esențiali, cum ar fi cei care se găsesc în somonul sălbatic și carnea de vită hrănită cu iarbă.

Ajută, de asemenea, să creșteți aportul de potasiu și sodiu. pentru a revitaliza celulele corpului și a elimina toxinele.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel