vineri, februarie 3, 2023

70 de persoane evacuate dintr-un bloc din Timișoara. Vlad Voiculescu a trimis Serviciul de Control

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, în această seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a ordonat o anchetă în cazul blocului din Timișoara evacuat aseară, din cauza unui miros puternic.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

70 de persoane evacuate dintr-un bloc din Timișoara. Vlad Voiculescu a trimis Serviciul de Control

70 de persoane, 58 de adulți și 12 copii, au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de deratizare. Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112.

Ei au reclamat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale. La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Potrivit pressalert.ro, în jurul orei 06:00, au fost reluate operațiunile de detecție monitorizare CBRN la imobilul de pe Calea Șagului, atât în scara blocului cât și în spațiul comercial, nemaifiind detectate substanțe toxice în aer. Astfel, începând cu ora 07:00, locatarii se pot întoarce în siguranță în locuințe, cu recomandarea de a ventila spațiile.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a spus a anunțat că se caută soluții pentru persoanele evacuate.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a scris pe Facebook, Dominic Fritz.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private