Sari la conținut

Managerul spitalului „Grigore Alexandrescu”: „ Este o luptă pe viaţă şi pe moarte între noi şi şobolani, să nu intre în clădire.”. Decizia primarului Clotilde Armand!

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1 din București, a tăiat fondurile pentru Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, lăsând unitatea medicală fără pază şi a blocat demolarea unei clădiri dezafecate care reprezintă acum un risc epidemiologic din cauza invaziei de şobolani. În acest context, profesorul Alexandru Ulici, managerul spitalului „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de copii din ţară a lansat un apel disperat.

„Singurul demers legal pe care am putut să îl facem este să plângem că nu avem pază pentru copiii bolnavi.

Riscurile sunt foarte mari pentru că structura spitalului „Grigore Alexandrescu” este extrem de vulnerabilă. Este un spital care se întinde pe două hectare și jumătate, cu 9 clădiri, cu locuri dispersate unde sunt pacienții cu o clădire nucleu care este cea mai veche și care deține reanimarea și UPU și unde în permanență este un du-te vino. Camera de gardă fără pază este imposibil

Este inuman să îți imaginezi că oamenii de la pază pot lucra opt ore zilnic. Ei trebuie să muncească 12 cu 24 pentru că altfel ar da toți banii pe navetă, majoritatea nu stau în Capitală.

Avem în curtea spitalului o clădire cu patru etaje care este dezafectă și care dacă nu e are pază va fi vandalizată cât de curând. Trebuie pază permanentă.

Spitalul Grigore Alexandrescu este un spital care trebuie să reziste indiferent că e cataclism  sau este război pentru că este o unitate independentă energetic, dar care are nevoie de susținere financiară”, a spus profesorul Alexandru Ulici la Sinteza Zilei.

Este o luptă pe viaţă şi pe moarte între noi şi şobolani

„Suntem singurul spital din lume în care blocul operator este la parter. Este o luptă pe viaţă şi  pe moarte între noi şi şobolani, să nu intre în clădire. Suntem lângă metrou, avem o clădire dezafectată, facem deratizare cât de des putem, Dacă blocul operator este la parter este foarte riscant”, a mai spus profesorul Alexandru Ulici, managerul spitalului Alexandru Grigorescu” care atrage atenţia că statul român este cel care pierde milioane de lei şi dacă va exista vreun caz de intervenţie de urgenţă la vreun copil nu vor avea timp să îi transfere în altă parte şi tot la această unitate se va ajunge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel