Sari la conținut

8 secrete japoneze pentru o viață lungă și sănătoasă

Secrete japoneze pentru o viață lungă și sănătoasă. Cultura japoneză oferă o gamă largă de obiceiuri vechi care ne pot transforma viața.

Numeroase practici din cultura japoneză ne pot schimba complet viața. Deși aceste practici provin din Japonia, eficacitatea și simplitatea lor le fac atrăgătoare pentru oamenii din întreaga lume.

Putem cultiva un stil de viață care promovează sănătatea fizică, liniștea mentală și fericirea prin implementarea acestor comportamente în viața noastră de zi cu zi. 

Japonia este cunoscută pentru durata de viață impresionantă a cetățenilor săi și pentru ratele scăzute ale bolilor legate de stilul de viață. Prin urmare, învățarea din stilul lor de viață poate ajuta la promovarea unei vieți sănătoase.

Efectuarea de mici schimbări graduale sau îmbunătățiri continue și susținute în toate fațetele vieții – de la creșterea personală la operațiunile corporative – este esențială pentru modul de viață japonez. Urmați aceste principii fundamentale japoneze pentru a experimenta creșterea și progresul pe termen lung.

Secrete japoneze: 1. Shinrin-Yoku​

Plimbarea într-un mediu forestier este o componentă a shinrin-yoku, cunoscută și sub numele de „baie de pădure”. Această metodă de ecoterapie oferă avantaje, inclusiv reducerea stresului, starea de spirit îmbunătățită și sistemul imunitar întărit.

Petrecerea timpului în parcuri sau alte zone verzi dintr-un oraș vă va permite să puneți acest lucru în practică, cultivând în același timp un sentiment de pace și înrudire cu natura.

2. Ikigai

Ikigai, care se traduce aproximativ prin „motivul de a fi”, oferă o viziune cuprinzătoare asupra vieții. Găsirea unui echilibru între vocația, scopul și profesia cuiva – practic, ceea ce oferă bucurie, satisface nevoi, poate fi plătit și de care lumea are nevoie – este încurajată.

La rândul său, acest echilibru promovează durata de viață și o calitate mai satisfăcătoare a vieții. Afșați ce vă place să faceți cel mai mult și care este Ikigaiul vostru pentru a duce o viață mai orientată spre un scop.

Secrete japoneze: 3. Hara Hachi Bu​

Okinawenii din Japonia au îmbrățișat învățătura confuciană a lui Hara Hachi Bu, care îi sfătuiește pe adepți să mănânce până când sunt sătui în proporție de 80%. Pentru a reduce supraalimentarea și pericolele asociate pentru sănătate, cum ar fi obezitatea și diabetul, această practică promovează conștientizarea și moderarea.

Pentru a pune acest lucru în practică, acordați atenție semnelor de sațietate și foame. Mâncați cu grijă și opriți-vă când vă simțiți confortabil sătul, nu sătul.

4. Dieta bogata in alge

În dieta japonezilor, algele marine sunt un ingredient important. Îmbunătățește aroma și este un superaliment încărcat cu minerale esențiale. Iodul, care susține funcția tiroidei, și alte minerale precum calciul, fierul și magneziul sunt abundente în alge marine.

Puteți încorpora cu ușurință alge marine în dieta dvs. adăugându-le în supe și salate sau mâncând foi de nori ca gustare.

Secrete japoneze: 5. ​​Relații și legături solide

În Japonia, conexiunile sociale sunt importante pentru stimularea unui sentiment de identitate și sănătate mintală. Conform studiilor, legăturile sociale puternice au fost legate de o longevitate crescută, o sănătate mintală mai bună și o reducere a stresului.

Petreceți timp participând la treburile familiei, stați cu un prieten și faceți activități în comunitate pentru a vă stimula conexiunile sociale.

6. O ceașcă de ceai verde​

Ceaiul verde, un element de bază al culturii japoneze, are multe avantaje pentru sănătate. Datorită abundenței de catechine, un antioxidant, ajută la scăderea colesterolului, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției cognitive.

Procesul complex de preparare a ceaiului verde învață răbdarea și atenția. Gândește-te la încorporarea ceaiului verde în rutina ta zilnică, asociindu-l ca un obicei liniștitor de după-amiază.

7. Dieta japoneză

Dieta tradițională japoneză este lăudată pentru beneficiile sale pentru sănătate și bunăstare. Această dietă conține în principal orez, fructe și legume care sunt în mod natural sărace în calorii și grăsimi.

Orezul, un aliment de bază multifuncțional, oferă carbohidrații esențiali pentru energie. Cercetările științifice susțin aceste avantaje prin corelarea dietei japoneze cu o incidență mai scăzută a obezității și a bolilor de inimă. Pentru a imita acest comportament, încercați să includeți mai multe fructe de mare, orez și alimente pe bază de plante în mese.

Secrete japoneze: 8. Armonia, ordinea și auto-îmbunătățirea

Armonia, disciplina și auto-îmbunătățirea sunt principii fundamentale în societatea japoneză care vă influențează relațiile interpersonale și personalitatea.

În timp ce o ordine în viață oferă structură, armonia încurajează cooperarea pașnică. Autodezvoltarea încurajează învățarea continuă și încurajează o mentalitate de creștere.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: