Sari la conținut

8 semne de alarmă pe care corpul nostru le transmite. Nu le ignora

Semne de alarmî pe care corpul le transmite. Organismal uman este la fel ca o mașină extreme de complicată. Însă, conform specialiștilor, există câteva semne pe care corpul nostru le transmite pentru a ne spune că există o problemă de sănătate ce nu ar trebui ignorată.

De aceea, conform Brightside, corpul nostru ne dă semene, dar nu îl ascultăm întotdeauna. De fapt, nu numai că poate comunica cu noi, dar are și propriile trucuri secrete. Într-o situație de urgență, poate chiar să ne arate diverse schimbări: ochii își pot schimba brusc culoarea sau pot apărea inflamații. Tot ce trebuie să facem este să fim atenți și să acționăm rapid.

Brightside ne prezintă câteva semen pe care corpul tău ți le dă și care nu ar trebui să le mai ignore:

  1. Pielea gălbuie

O nuanță gălbuie a pielii, cauzată de cele mai multe ori de icter și de probleme hepatice, este cea care duce la această afecțiune. Nivelurile ridicate de bilirubină (un pigment biliar) fac imposibilă eliminarea de către organism a acesteia ca deșeu. În consecință, pielea și albul ochilor capătă o nuanță gălbuie.

  1. Puncte albe pe unghii

Acestea pot apărea după o rană la unghii sau ca urmare a faptului că îți rozi unghiile. Cu toate acestea, dacă nimic din toate acestea nu este adevărat în cazul tău și totuși le ai, s-ar putea să existe o problemă de sănătate ascunsă. De cele mai multe ori, poate fi pusă pe seama unei deficiențe de zinc, calciu sau proteine.

  1. Buze crăpate

Crăpăturile sau bășicile de la colțurile buzelor apar din mai multe motive. S-ar putea să fiți deshidratați sau să fiți expusă la prea multă lumină solară. Mai mult, chiar și o pastă de dinți obișnuită sau rujul pe care îl folosești des pot fi de vină.

Unghiile curbate, probleme pulmonare cronice

  1. Unghii curbate

Unghiile curbate în jurul degetelor sunt tipice persoanelor cu probleme pulmonare cronice. De asemenea, poate apărea și din cauza unor afecțiuni gastrointestinale. Dacă nu sunt tratate la timp, unghiile se măresc și se curbează în jos.

  1. Afte

Rănile dureroase din interiorul gurii pot fi provocate de schimbările hormonale sau de stresul emoțional. În plus, se poate întâmpla și în familie, așa că s-ar putea să fiți predispusă la ele. O deficiență de vitamina B-12 este o altă cauză care ar putea face să apară răni.

 

  1. Ploape unflate

Micile coșuri de pe pleoapele tale se numesc orje. De obicei, acestea cresc foarte aproape de gene și te fac să te doară când clipești și pot fi și mâncărimi. Apar de obicei pe piele dacă ai diabet sau dacă ai pielea prea uscată. De asemenea, poate fi un semn că trebuie să vă schimbați lentilele de contact sau pensulele de machiaj.

 

  1. Inel în jurul corneei tale

Dacă vă uitați mai atent la cornee și vedeți un inel albăstrui, gri sau alb în jurul ei, aveți arcus senilis. Aceste „inele” sunt de fapt depozite de grăsime. Nivelurile ridicate de colesterol le fac să apară chiar pe ochi. Toată lumea le va avea în cele din urmă pe măsură ce îmbătrânește, însă, dacă le observați cât sunteți tânăr, este un motiv de îngrijorare.

 

  1. Limba de culoare strălucitoare

O limbă roșie nu este doar un semn de infecție, ci și de acnee și o deficiență de vitamine. O altă cauză posibilă este scarlatina, care îți poate face limba palidă, dar cu pete roșii strălucitoare. În plus, herpesul oral ar putea duce, de asemenea, la o limbă viu colorată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel