Sari la conținut

8 sfaturi pentru decorarea unei băi de apartament

Crezi că este dificil să decorezi o baie mică de apartament? Mulți oameni visează la o baie mare de lux, dar nu întotdeauna este posibil să obțină baia visată atunci când locuiesc la bloc.

Băile de apartament, în mare parte, sunt mici, încăpând în acestea doar strictul necesar. Cu toate acestea, visul de a avea baia dorită nu trebuie să se oprească aici.

Cu doar câțiva metri pătrați, puteți realiza cu ușurință lux și bunăstare, astfel încât să fie practic și funcțional în același timp.

În acest ghid, vă oferim 8 sfaturi despre cum să decorați o baie mică, astfel încât să pară mai mare și să aibă tot că vă este necesar.

1. Evitați să puneți faianță până sus

Dacă intenționați să vă construiți sau să vă renovați baia, evitați faianță în toată camera. Asta înseamnă că nu ar trebui să acoperiți baia cu plăci până la tavan, deoarece vor “devora” mult spațiu. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la faianță. Plăcile de faianță au multe proprietăți avantajoase atunci când vine vorba de curățare și umezeală. Așa că vă rugăm să puneți gresie în duș și pe podea, unde este aproape indispensabil, dar și faianță până la nivelul creștetului capului. De asemenea, alegeți doar plăci mici, deoarece acest lucru va da iluzia unei încăperi mai mari.

2. Alegeți culoarea corespunzător

Alegerea culorii are un mare impact asupra percepției noastre asupra dimensiunii unei camere și aici puteți înșela ochiul mergând pe o paletă de culori deschise și neutre. Prin urmare, zugrăviți pereții și tavanul în alb și folosiți gresie și faianță în tonuri ușoare, precum și mobilier de baie care oferă efectul de luminozitate și calm, pe care marea majoritate a oamenilor îl dorește.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să rămâneți doar la vopsea albă, gresie și elemente de baie în această nonculoare. Trebuie doar să combinați diferite culori strălucitoare între ele. Trebuie doar să aveți grijă la nuanțele întunecate. Dacă vă lipsește culoarea, puteți cumpăra prosoape colorate, covorașe de baie, perdele de duș, coșuri, dozatoare de săpun sau alte accesorii de baie în culori ce sparg monotonia.

3. Alegeți un dus walk-in

În unele situații, poate fi avantajos să existe o cabină de duș cu cadă, însă aceasta poate ocupă mult spațiu. De aceea ar trebui să optați pentru un perete de duș din sticlă transparentă și să alegeți dușul walk-in.

Deși sticlă transparentă poate fi mai solicitantă de curățat decât un perete de duș cu sticlă mată, sticlă transparentă face camera mai deschisă, deoarece poți simți întreaga cameră.

În plus, trebuie să vedeți dacă nu puteți așeza o cabină de duș cu ușa pliabilă. Asta înseamnă că peretele de duș poate fi pliat sau poate merge până la perete, oferindu-vă astfel spațiu suplimentar atunci când nu este utilizat.

4. Alegeți o chiuvetă mai mică

Trebuie să aveți un simț al decorului per total atunci când trebuie să evaluați lățimea și adâncimea unei chiuvete, și mai ales în încăperile mici este important să optați pentru chiuvete mai mici.

În acest fel, evitați că chiuvetă să pară mare și să ocupe spațiu inutil. Ar putea fi, de exemplu, un lavoar îngust de mână sau un lavoar de colț, astfel încât să puteți folosi bine spațiul. Cu o chiuvetă de colț, colțurile uneori inutile pot fi folosite în mod rezonabil.

5. Nu lăsați piese de mobilier pe podea

Dacă doriți să creați un spațiu mai aerisit, puteți economisi mult spațiu folosind elemente montate pe perete. Se poate, printre altele, să aveți o toaletă suspendată și elemente de baie, cum ar fi cadă și dulapuri înalte. În același timp, vă ajută și ca piesele de mobilier să fie subțiri și minimaliste, deoarece sunt perfecte pentru baia mică. Prin ridicarea elementelor de pe podea, va fi mai ușor și cu curățarea, deoarece podeaua este liberă. Cu toate acestea, trebuie să știți că pentru a avea toalete montate pe perete aveți nevoie de pereți puternici. De asemenea, în cele mai multe cazuri, va fi o soluție mai costisitoare.

6. Utilizați spațiul de sub chiuvetă și din jurul mașinii de spălat

Când nu există mult spațiu de folosit, este vorba de a profita la maximum de ceea ce aveți. Acesta ar putea fi, de exemplu, spațiul de sub chiuvetă sau eventual spațiul de pe și în jurul mașinii de spălat, unde poți pune detergent sau coșuri cu prosoape.

Puteți avea și dulapuri sub chiuvetă. În acest fel, vă asigurați spațiu în dulap și depozitare pentru prosoape, articole de toaletă și altele asemenea, în timp ce puteți ascunde conductele chiuvetei.

7. Alegeți lumina potrivită

Lumina este cuvântul cheie în încăperile mici. Cu iluminarea potrivită, chiar și încăperile mici pot părea mari. Prin urmare, trebuie să lăsați cât mai multă lumină solară să între. Dacă, în schimb, nu aveți fereastră în baie, sau cea pe care o aveți oferă lumină solară limitată, atunci trebuie să vă asigurați că alegeți iluminatul potrivit pentru baie. Și nu toate tipurile de corpuri sunt potrivite,
În primul rând, există anumite cerințe de siguranță pe care trebuie să le respectați și, în plus, lămpile trebuie să fie protejate în încăperile umede.

8. Alegeți oglinzi în baie

Oglinzile înșală privirea și alegând o oglindă mare pentru baie, puteți face camera să pară mai mare. Acest lucru permite luminii să fie împrăștiată în încăpere și astfel creează iluzia unei dimensiuni suplimentare.

Oglinzile mari sunt o necesitate în toate băile – așa că nu va abțineți când alegeți una pentru baia voastră mai mică. Puteți cumpăra și un dulap cu uși cu oglindă dacă aveți nevoie de spațiu suplimentar de depozitare.

Indiferent dacă aveți de gând să vă decorați sau să vă renovați întreaga baie, există câteva lucruri de care ar trebui să fiți conștienți dacă doriți să pară mai spațioasă și luminoasă. Țineți cont de ele!

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel