Sari la conținut

Ce haine și accesorii ne deformează coloana vertebrală și ne provoacă probleme cu circulația sanguină

Sunt dovezi științifi ce care atestă că hainele strâmte chiar pot să îți distrugă sănătate. În aceeași categorie periculoasă intrăși colierele prea strâmte sau gențile uriașe pline cu de toate pe care le poartă femeile

Potrivit specialiștilor de la Asociația Britanică de Chiropractică, citați de DailyMail Online, multe din hainele, accesoriile și încălțările pe care le purtăm ne pot provoca dureri musculare, iar pe termen lung ne deformează postura, circulația sanguină și coloana vertebrală.

COLIERELE PREA GRELE

Ron McCulloch, expert al Societății Londoneze de Ortopedie, a realizat un test, punând o femeie să poarte un colier de 300 de grame. „Imediat, postura s-a schimbat. Rezultatul: dureri de cap și de gât, pentru că îți ții ore în șir mușchii încordați ca să compenseze greutatea colierului”.

BLUGII SKINNY ȘI GENUNCHII

„Atunci când merge, o femeie în blugi strâmți nu întinde corect genunchii, mișcarea acestora din articulație reducându-se cu 15%”, spune Ron McCulloch. Asta poate duce, într-un final, la dureri articulare, poate exacerba atritra, iar cartilagiile se pot face praf. Efectele negative sunt, de fapt, la nivelul întregului organism, spune expertul britanic. „Hainele strâmte afectează circulația, pot duce la umflarea gleznelor, iar o talie strâmtă îngreunează digestia, exacerbând balonarea”.

TOCURILE ȘI DUREREA

Dar, oricât de „bine” ne-am simți pe tocuri de 12 cm, degetele noastre sunt împinse în botul pantofului sau sandalei, ceea ce ne provoacă dureri. „Am văzut doamne în vârstă care au purtat toată viața pantofi cu toc. Acum au mușchii gambelor scurtați, iar când poartă balerini, picioarele le cedează de la genunchi.În plus, tocurile cresc riscul de a cădea, indiferent de vârstă”, spune Ron McCulloch.

HANCICAPUL UNEI GENȚI PREA MARI

În timp ce mergi, te balansezi, natural, din stânga în dreapta și invers.„Balansul normal e de 30 de centimetri, în ambele părți”, spune Ron McCulloch. Dar în situația în care ai o geantă mare și grea, ai tendința naturală de a ridica umărul pe care o porți. „Asta afectează balansul natural, ceea ce va provoca dureri de umăr și gât, cu riscul ca durerea să fie transmisă prin nervi, transformându-se în sindrumul de tunel carpian (care provoacă amorțire sau furnicături în mâini și degete, n.r.)”. Apoi, cum coloana nu este ținută drept, există riscul de a suferi de dureri de spate și chiar artrită.

FUSTELE CREION  ȘI MUȘCHII PICIOARELOR

Fac parte din definiția unei femei sexy, dar fustele lungi și strâmte nu-s tocmai bune. „Când mergi, îți restricționează mișcarea picioarelor cu cel puțin 10-15%, deci ești forțată să faci pași mici”, spune Ron McCulloch. În afara faptului că te-ar putea face să întârzii la serviciu, acest mers în pas de furnică, în jumătate de an, îți poate distruge mușchii, care nu se mai întind cât trebuie”, conchide expertul.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel