joi, februarie 25, 2021

8 spitale mobile vor oferi consultații femeilor din țară. Peste 4.000 de femei sunt diagnosticate, anual, în România, cu cancer de col uterin. Este cea mai mare rată a îmbolnăvirilor din Uniunea Europeană şi, în multe cazuri, pacienta ajung la doctor în faze înaintate ale maladiei. Ministerul Sănătăţii încearcă să schimbe statistica. A cumpărat 8 spitale mobile care vor merge prin ţară şi vor oferi consultaţii, scrie digi24.ro.

Spitalele mobile vor facilita accesul la programul de screening pentru femeile din zonele defavorizate. Valoarea proiectului este de 47.000.000 de euro.

Unitățile sanitare beneficiare ce participă la campania națională pentru depistarea cancerului de col uterin și către care sunt destinate aceste autospeciale sunt: Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca; Spitalul Clinic Județean Mureș; Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara; Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Institutul Regional Oncologic Iași (2 buc.); Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București; Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București.

Această inițiativă ajută la depistarea și tratarea unor boli cu morbiditate și mortalitate mare, care au  costuri mari de îngrijre și ale căror șanse de vindecare sunt mult mai mari, dacă sunt depistate la timp.

Sursă foto: digi24.ro

Ultimele stiri

Parteneri