Sari la conținut

Elena Udrea susține că suferă de o boală care o împiedică să stea în arest și că a primit amenințări cu moartea. Ce au hotărât judecătorii din Bulgaria   

Elena Udrea susține că suferă de o boală care o împiedică să stea în arest și că a primit amenințări cu moartea. Ce au hotărât judecătorii din Bulgaria.

Joi, 14 aprilie, judecătorii din Bulgaria au decis rămânerea în arest preventic a Elenei Udrea, până la extrădare.

După ce au analizat toate actele, Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. În plus, a mai motivat Curtea de Apel din Sofia, există pericolul ca politicianul român să încerece să fugă.

Extrădarea o să fie una rapidă, de 60 de zile maxim, confirm legislației din Bulgaria.

Elena Udrea susține că suferă de o boală care o împiedică să stea în arest

Decizia judecătorilor este definitivă, cu toate că fostul ministru Elena Udrea a încercat să-i convingă că nu poate să stea în arest, motivând că este bolnavă. Avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are probleme de sănătate şi un copil mic de trei ani.

De aceea, apărătorii lui Udrea au cerut Curţii de Apel de la Sofia arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.

Cât priveşte starea de sănătate, există documente că Elena Udrea ar suferi de osteoporoză şi, din acest motiv, ar trebui să stea la domiciliu în arest.

Judecătorii au decis că actele nu arată că Udrea nu poate să fie tratată de osteoporoză în arest.

Doar pentru că nu se simte confortabil, nu înseamnă că nu poate fi în arest, a spus Curtea de Apel de la Sofia.

Elena Udrea a încercat să demonstreze că nu are de gând să fugă, spunând şi că a închiriat o locuință în Bulgaria, pentru următorii șapte ani. Procurorul a cerut detenție, în cazul Elenei Udrea.

Fostul ministru a primit amenințări cu moartea

Udrea a depus 4 acte medicale la dosar prin intermediul avocatei sale și a susținut că îi e teamă de amenințările cu moartea primite în țară, dar și de condițiile precare din închisorile de la noi.

„Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Nu știu dacă voi repeta ceva din ce au spus avocații pentru că nu am înțeles în totalitate ce au spus! Aș vrea să spun în primul rând că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România.

Am convingerea că stau în fața unor judecători care au venit să asculte situația în care mă aflu, să analizeze din perspectiva legii probele pe care le-am depus și să ia o decizie corecta, legală și curajoasa în același timp, pentru că înțeleg, cazul meu în fața tribunalul de aici nu este ușor, măcar din perspectiva presiunii mediatice care există.

Dar asta arată și la ce presiuni sunt supusă în România dacă aici în Bulgaria există atât de mult interes pentru situația mea”, a spus Elena Udrea în fața autorităților, potrivit playtech.ro.

Udrea susține că a depus o cerere de azil politic în Bulgaria încă din 2018.

Reamintim că pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel