Sari la conținut

A apărut pastila anti-mahmureală. Când trebuie luată

A apărut pastila anti-mahmureală. Când trebuie luată și cum îi ajută pe cei care obișnuiesc să bea prea mult. Iată ce arată studiile efectuate până acum:

O veste bună pentru cei care beau mult și urăsc starea de mahmureală de după. Unii se dreg cu zeamă de varză, alții cu multe cafele cu … sare. Între timp, iată că a apărut pastila miraculoasă: „pastila de dinainte de băut care funcționează”, notează Science Alert.

Potrivit studiilor, această pastilă miraculoasă ar descompune 70% din alcoolul consumat și asta după doar o oră.

Disponibilă în Marea Britanie, pastila este comercializată de o companie suedeză ce recomandă 2 pastile cu 1 până la 12 ore înainte de consumarea băuturilor alcoolice.

Potrivit Science Alert, pastila minune va reduce efectele pe termen scurt ale consumului de alcool, inclusiv euforia fără margini.

Cu alte cuvinte, dacă cineva bea duminică seara și luni dimineață vrea să fie fresh, ia două pastile duminică seara sau în cursul zilei.

Ce conține pastila anti mahmureală? Ei bine, Science Alert menționează că pastila este un probiotic ce conține două bacterii bune pentru intestine. Este vorba despre Bacillus subtilis și Bacillus coagulans, produse din tărâțe fermentate de orez.

Cele două bacterii bune și prietenoase cu stomacul descompun în mod natural alcoolul în apă și dioxid de carbon.

Cum s-a realizat studiul

Potrivit Science Alert, a fost realizat un studiu la care au participat 24 de tineri adulți sănătoși. Aceștia au luat fiecare zi, timp de 7 zile, fie 2 pastile contra mahmurelii, fie pastile placebo.

Apoi li s-a administrat o cantitate mică de alcool (între 50 și 90 ml de băuturi spirtoase), în funcție de greutatea lor. Nivelul lor de alcool din sânge a fost testat în următoarele două ore.

În primele 60 de minute, cercetătorii care au realizat studiu au observat că alcoolul din sânge a scăzut cu 70%  la cei care au primit pilula contra mahmurelii în comparație cu pilula placebo.

Chiar dacă studiul a fost bine conceput, inclusiv prin repartizarea aleatorie a persoanelor, mai multe aspecte fac ca rezultatele să fie problematice.

În primul rând, cercetătorii au raportat rezultatele doar de la 14 din cele 24 de persoane, deoarece zece dintre ele aveau niveluri mai scăzute de alcool în sânge la început.

În al doilea rând, rezultatele au variat de la o persoană la alta, ceea ce reduce acuratețea studiului.

Și în al treilea rând, cercetătorii au testat 7 zile de tratament înainte de un singur pahar de alcool, în timp ce compania producătoare recomandă doar 2 pastile cu 1 până la 12 ore înainte de a bea orice cantitate de alcool.

Cel mai bun leac împotriva mahmurelii rămâne…

Pilula contra mahmurelii ar putea ajuta unele persoane, dar în lipsa tuturor răspunsurilor, cel mai bun remediu pentru mahmureală rămâne consumul mai mic de alcool sau abstinența…

Mahmureala este modul în care organismul ne amintește că am consumat prea mult alcool. Există însă câteva lucruri care pot ameliora efectele nefaste și care sunt dovedite științific.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: