Sari la conținut

A fost identificată persoana care a dopat-o pe Simona Halep! Solicitările avocaților Simonei sunt fără precedent! Abia acum începe scandalul!

Simona Halep și Patrick Mouratoglou
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simona Halep și Patrick Mouratoglou

Scandalul de dopaj al Simonei Halep ia o întorsătură fără margini. A fost indentificată persoana care a contaminat-o pe sportiva română WTA cu substanța interzisă Roxadustat.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu „Evrenzo” (a cărui substanță activă este roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, susţin avocații români și francezi ai Simonei Halep, care vin cu probe,teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante / Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS), scrie ProSport.

Avocaţii cer anularea suspendării!

Astfel, probele adunate de agenția particulară de investigație și documentate de casele de avocatură română și franceză angajate de Simona Halep) au calitatea argumentativă de a dovedi „lipsa vinovăției” și, în baza unei balanțe a probabilităților considerată opțiunea cea mai posibilă, perioada de suspendare să fie suprimată, desființată!

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea pe care avocații fostului număr 1 WTA au pregătit-o a fi susținută, personal, de româncă în fața panelului de trei arbitri constituit de Sports Resolutions, tribunalul independent londonez unde românca va încerca să distrugă acuzația de dopaj.

Ce este Roxadustat?

Roxadustat este o substanță sintetică, nu se găsește în natură, în produse comerciale care sunt comestibile: substanța activă din Evrenzo, Roxadustat acționează asupra unei enzime numite factor inductibil prin hipoxie, inhibitor de prolil-hidroxilază (HIF-PH).

Se stimulează astfel răspunsul natural care se procesează când nivelul de oxigen este scăzut, adică producția de eritropoetină și de hemoglobină.

Fără să fie posibil de găsit în România, unde nu este autorizat să fie distribuit, Evrenzo (Roxadustat) este comercializat în Europa unde se poate obține numai pe baza prescripției medicale a unui doctor cu experiență în tratarea anemiei cauzată de insuficiență renală cronică

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel