Sari la conținut

Scandalul de dopaj al Simonei Halep ia o nouă întorsătură: „Jumătate din Top 100 se dopează legal!”

Tensismenul australian John Millman (149 ATP) a expus în cadrul unui mesaj pe Tweeter motivul pentru care o consideră pe Simona Halep, dar și metoda la care apelează sportivii să se dopeze legal.

John Millman, component al echipei naționale de Cupa Davis a Australiei, crede cu tărie în nevinovăția Simonei Halep, sportivă depistată pozitiv cu roxadustat.

Millman a găsit o dovadă la care nu s-a gândit nimeni, după ce un alt caz de dopaj a apărut în tenis. Fernando Verdaco a fost testat pozitiv cu metilfenidat, dar a primit o suspendare de numai două luni, pentru că a uitat să reînnoiască o scutire de uz terapeutic, care îi permitea să ia medicamentul respectiv în timpul turneelor.

Teoria expusă de John Millan

„În general nu îmi plac TUE-urile (scutirile pentru uz terapeutic) în sportul profesionist. Deschid prea multe breșe pentru a te putea dopa legal. E o situație foarte nefericită pentru cei care au cu adevărat nevoie, precum este cazul aici.

Cu toate acestea, este cunoscut de mult timp că, dacă vrei să te dopezi, faci rost de o scutire pentru uz terapeutic! Ca să continui, acesta este unul dintre motivele pentru care cred că Simona Halep este inocentă.

Dacă ar fi vrut cu adevărat să își îmbunătățească performanța printr-o substanță interzisă, ar fi putut căuta o scutire de uz terapeutic. Cred cu tărie că e inocentă și sper să revină cât mai curând pe teren”, a spus John Millman pe Tweeter, potrivit ProSport.

„Jumătate din Top 100 se dopează legal!”

În urma ultimelor scandaluri de dopaj din tenis, jurnalistul Ben Rothenberg susține că jumătate dintre tenismeni se dopează legal, deși mulți nu au probleme de sănătate:

„Un jucător din circuitul ATP mi-a spus astăzi că estimează că ‘jumătate din top 100 fac asta… Poate mai mult!’. Și nu pentru că au probleme de concentrare în timp ce își fac temele”, a dezvăluit cunoscutul jurnalist american.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel