vineri, iunie 2, 2023

Copil mort de amigdalită. Un băieţel de numai 3 ani şi jumătate a murit în spital în urma unei banale amigdalite, la mai puţin de 24 de ore de la primirea diagnosticului.

Copilul a fost dus la doctor, a fost diagnosticat cu roşu în gât, dar pentru că se simţea rău, mama a revenit la spital, iar băieţelul a fost internat. Din păcate starea acestuia s-a degradat de la o oră la alta, iar spre dimineaţă medicii au declarat decesul. Familia acuză medicii de neglijență, iar conducerea spitalului dă vina pe mamă, care ar fi refuzat inițial internarea.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

„Până acum 2 zile viața noastră era perfectă. S-a năruit totul într-o clipă din prea multă indiferenţă,” a declvarat Diana Bejan, mama copilului, pentru observator.

Mama copilului a cerut transferul la Galați

Matei avea 3 ani și jumătate şi era plin de viață. Luni seară, micuţul a făcut febră, iar a doua zi, de dimineaţă, mama l-a dus la spital. A primit diagnosticul de faringo-amigdalită, iar medicii au recomandat internarea. Mama ar fi refuzat şi ar fi plecat pe semnătură acasă. Câteva ore mai târziu, copilul a început să se simtă şi mai rău, iar mama l-a dus din nou la spital. De data aceasta însă, băiatul nu mai reacționa la stimuli.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

Diana Bejan, mama: Eu tot ziceam că nu e ok, că nu poate să stea în fund. Asistenta zicea: așa reacționează ei la febră mare, delirează. Orele treceau și starea lui de sănătate se agrava din ce în ce mai mult. În tot acest timp, mama susţine că a cerut să fie chemat SMURD-ul şi să fie duşi la Galaţi.

Diana Bejan, mama: Când doamna doctor, dacă o putem numi așa, s-a văzut depășită de situație și că totul este foarte grav, a zis: trebuie dus de urgență la Galați. Dar abia atunci? Eu trag semnale de la 11, 12, zic aici. Nu mă bagă nimeni în seamă, imi spune că e normal să reacționeze așa.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Până să fie transferat, copilul a murit pe patul spitalului municipal din Tecuci. Conducerea dă vina pe mamă, pentru refuzul internării la prima vizită la spital.

Ce spune conducerea spitalului din Tecuci

”De obicei, tot ce se prezinta cu ambulanta la spital se interneaza, nu putem nici sa stam foarte mult, daca mama refuza se semneaza o declaratie si pleaca acasa. Copilul a fost perfuzat, i s-a administrat antibioticul necesar şi s-a întâmplat, după o vărsătură, să intre într-un stop cardio respirator,” a explicat Liliana Neculiseanu – director medical, pentru observator.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Conducerea spitalului din Tecuci nu a început nici măcar o anchetă internă în acest caz și susține că nu are motive să facă acest lucru. Părinții și-au înmormantat azi copilul, iar luni vor depune plangere la Parchet. Între timp, poliția a deschis o anchetă şi aşteaptă raportul medico-legal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private