Sari la conținut

Mioara Roman a murit. Mesajul transmis de fiica ei, Oana, în această dimineață

Mioara Roman a murit, în azilul unde era internată. Fiica ei, Oana, care nu a putut să-i fie aproape a transmis un mesaj dureros pe Facebook. În data de 19 aprilie, Mioara Roman ar fi împlinit 84 de ani. 

Mioara Roman s-a stins din viață, în cursul nopții trecute, la azilul din Snagov, locul unde era intenată de câteva luni. Potrivit surselor citate de Observator, fosta soție a lui Petre Roman a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii.

Întotdeauna elegantă și plină de viață – așa o știa toată lumea pe Mioara. Din păcate, problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii și-au pus amprenta.

Mioara Roman a murit înainte să împlinească 84 de ani

Mioara Roman și-a dat ultima suflare în azilul unde locuia, în apropiere de București, cu mai puțin de două luni înainte de a împlini 84 de ani, pe 19 aprilie. Sursele de la Observator menționează că a suferit un stop cardio-respirator în jurul orei 1 dimineața și din nefericire, eforturile medicilor au fost în zadar.

Fosta soție a lui Petre Roman suferea de mai multe afecțiuni. În octombrie anul trecut a fost supusă unei intervenții chirurgicale și părea că se recuperează. Oana Roman a postat în preajma sărbătorilor de iarnă o fotografie emoționantă cu mama ei, menționând că starea ei de sănătate se îmbunătățea treptat.

Mioara Roman a fost jurnalist radio, traducătoare și profesoară de limbă și civilizație arabă. Ea și-a petrecut ultimii ani prin spitale și centre de recuperare, luptând cu o formă severă de Parkinson și o degenerare neurocognitivă. Pentru a-i oferi îngrijirea necesară, Oana Roman a decis să o mute la azil, însă o vizita des alături de fiica sa.

În prezent, Oana Roman se află în vacanță în Egipt cu fiica ei, pentru a sărbători a zecea aniversare a acesteia, iar cel mai probabil se vor întoarce în țară astăzi. Oana a postat pe Facebook un mesaj dureros, în această dimineață:

Drum lin în lumină mama mea bună şi frumoasă. Îngerii sa te vegheze şi sa povesteşti tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le
povesteai aici. Tot ce sunt îți
datorez. Mulțumesc mămica mea
pentru tot. Te iubesc şi te voi iubi
mereu!
Dumnezeu sa te ierte şi sa te odihnească în pace.

Mioara și Petre Roman au avut o căsnicie care a durat peste trei decenii și au împreună o fiică. În 2007, cei doi au divorțat, iar fostul prim-ministru s-a recăsătorit. Cu toate acestea, el a continuat să vorbească numai cu admirație despre Mioara Roman, chiar și după despărțire.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel