Categories: Stil de viaţă

A murit Vladimir Putin? Toate zvonurile, de la dubluri identice până la cadavrul depozitat în congelator

Președintele rus Vladimir Putin a susținut prima sa conferință de presă importantă de la lansarea unei invazii la scară largă în Ucraina în februarie anul trecut.

La evenimentul anual (care nu a avut loc anul trecut), el a afirmat că pacea cu Ucraina va avea loc doar „atunci când ne vom atinge obiectivele”.

În timp ce vorbește despre ceea ce el numește „operațiunea militară specială din Ucraina”, el s-a concentrat asupra suveranității rusești și a economiei.

Aceasta vine după ce în octombrie s-a afirmat că președintele rus ar fi murit – zvonuri care au fost rapid dezmințite.

De ani de zile, pe internet se fac speculații despre ” problemele de sănătate” ale președintelui rus, susținându-se că acesta ar suferi de cancer în fază terminală, de boala Parkinson și de alte afecțiuni.

În octombrie, un canal controversat de pe Telegram a afirmat că Putin a suferit un stop cardiac și că ar fi fost găsit de securitate în convulsii în dormitorul său privat – o afirmație pe care Kremlinul a fost nevoit să o nege cu tărie.

Apoi, zvonurile s-au înmulțit din nou când rapoarte drastice au susținut că dictatorul a murit și că „cadavrul său a fost plasat într-un congelator, care anterior conținea alimente congelate”. Încă o dată, Kremlinul a emis o declarație pentru a insista că este în viață și a spus: „Avem un singur Putin”.

Cadavru în congelator

În octombrie, au existat afirmații potrivit cărora corpul lui Putin ar fi fost depozitat într-un congelator în urma zvonurilor privind moartea sa, potrivit unui canal Telegram care susține în mod regulat că Putin este bolnav în fază terminală de cancer. Canalul a afirmat: „Cadavrul lui Putin a fost plasat într-un congelator, care anterior conținea alimente congelate, la reședința prezidențială din Valdai.”

De asemenea, canalul a mai afirmat că asistenții de rang înalt pregăteau o sosie de corp pentru a prelua funcția de președinte, astfel încât acesta să poată guverna fără a fi întrebat. Cu toate acestea, Krelim a contestat zvonurile și le-a catalogat drept „absurde”. Aceasta vine după ce generalul SVR a continuat să susțină că sănătatea lui Putin s-a deteriorat de-a lungul anilor, potrivit Mirror.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Stop cardiac

Înainte de presupusul său ‘deces’ de luna trecută, canalul Telegram a afirmat că acesta a suferit un ‘stop cardiac’ la reședința sa din Moscova, duminică, 22 octombrie. Aceștia au afirmat că a fost găsit întins pe podea lângă o masă răsturnată cu mâncare și băuturi înainte de a fi dus într-o cameră din apropiere dotată cu facilități medicale, unde i s-a făcut resuscitare cardio-respiratorie.

„Medicii au efectuat manevre de resuscitare, după ce au stabilit anterior că președintele se afla în stop cardiac”, a relatat canalul. „Ajutorul a fost acordat la timp, inima a fost pornită și Putin și-a recăpătat cunoștința”. Canalul – care nu postează niciodată dovezi solide în spatele unor astfel de afirmații – a mai spus că toate aparițiile recente ale dictatorului rus, inclusiv vizitele în străinătate, au fost făcute de una sau mai multe dubluri de corp.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în replică: „Pot să vă spun că nu există dubluri când vine vorba de muncă și așa mai departe”. În mod specific cu privire la problemele cardiace, el a continuat: „El este bine – aceasta nu este decât o altă fabulație. Aceste [tipuri de povești] fac parte din categoria știrilor false, discutate cu o tenacitate de invidiat de o serie de instituții media. Acest lucru nu aduce nimic altceva decât un zâmbet [la Kremlin]”.

Cancer în fază terminală

În noiembrie 2022, au apărut primele informații potrivit cărora președintele ar suferi de boala Parkinson și de cancer pancreatic. Aceste afirmații ar fi provenit din documente de spionaj ale Kremlinului care au făcut obiectul unor scurgeri de informații și din informațiile împărtășite de generalul SVR. Se spune că Putin ar fi slăbit 5 kg, în timp ce în e-mailurile raportate se spunea, de asemenea, că existau zvonuri că ar avea cancer de prostată.

În aceeași perioadă s-a afirmat că liderul ar fi fost diagnosticat cu o tulburare schizoafectivă, deoarece a fost văzut la un eveniment public cu o pătură pe picioare. O sursă, despre care se spune că este bine plasată în cercul lui Putin, a declarat pentru General SVR că Putin a amânat operația înainte de parada din acel an de Ziua Victoriei. Canalul a raportat: „Lui Putin i s-a recomandat să se supună unei intervenții chirurgicale, a cărei dată este în curs de discuție și de acord. Nu pare să existe o urgență deosebită, dar nici nu poate fi amânată”.

În decembrie anul trecut, un spion de rang înalt danez a afirmat că Putin a suferit de megalomanie indusă de medicamentele împotriva cancerului și că acest lucru a fost un factor în decizia sa de a invada Ucraina. Aceștia au spus că „iluziile de grandoare” și „fața în formă de lună” a liderului de la Kremlin la începutul anului 2022 erau semne ale efectelor secundare ale tratamentului hormonal pentru oncologie.

Șeful departamentului de analiză rusă din cadrul Serviciului danez de informații pentru apărare – a cărui identitate este atât de secretă încât a fost numit doar Joakim – a declarat: „Iluziile de grandoare sunt unul dintre efectele secundare cunoscute ale tipului de tratament hormonal pe care îl lua… Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile atunci când a lansat războiul din Ucraina.”

În aprilie 2023, au existat informații potrivit cărora Putin ar fi suferit o „cădere nervoasă” temporară după ce a trecut la un medicament mai puternic împotriva cancerului. La vremea respectivă, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, nu a negat în mod categoric existența dublurii, dar s-a referit la sugestii ca fiind „destul de ciudate”. Mai multe surse rusești au afirmat că liderul belicos a schimbat medicamentele pe care le lua pentru cancer și că se afla într-o stare mai gravă decât se credea.

„El urmează acum un al treilea tratament”, a declarat analistul politic Valery Solovey, fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale [MGIMO] din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați. „Cele două precedente au fost extrem de nereușite”.

În urma presupusei sale căderi nervoase, s-a afirmat că medicii i-au injectat un „medicament antipsihotic” care a dus la o ameliorare rapidă. „Președintele s-a simțit mai bine, a fost spălat, schimbat și pus în pat”, a adăugat Solovey. Medicii ar fi „anulat apoi un nou medicament pe care tocmai îl prescriseseră președintelui” din cauza „efectelor secundare” debilitante, chiar dacă acesta era baza noii sale terapii.

Boala Parkinson

În aprilie 2022, rapoartele au observat că Putin nu mai putea să stea nemișcat, răsucindu-și picioarele și scuturându-și picioarele în timpul aparițiilor publice, și s-a sugerat că ar avea boala Parkinson. Atunci când s-a întâlnit cu președintele belarus Alexander Lukașenko la Soci, a fost surprins de camerele de filmat în timp ce își răsucea stângaci picioarele când cei doi s-au așezat la discuții. Apoi, a fost văzut în timp ce nu putea să stea nemișcat, părând să se balanseze înainte și înapoi și tremurând din picioare, atunci când i-a înmânat premiul de stat al Federației Ruse cineastului Nikita Mikhalkov la Kremlin.

Un profesor de medicină a examinat imaginile și a raportat atunci pentru Mirror că Vladimir Putin avea probabil boala Parkinson. „Tremurăturile ar fi în concordanță cu Parkinson și, cu siguranță, tremurăturile pe care le are la mâini sunt toate în concordanță cu boala”, a declarat profesorul Angus Dalgleish de la St George’s, Universitatea din Londra, adăugând: „Aș paria pe faptul că are aproximativ Parkinson”. Profesorul de medicină a mai spus că Putin se prezintă adesea cu o „față inexpresivă”, care este „clasică pentru Parkinson”.

Prognostic terminal

În mai 2022, The Mirror a relatat în exclusivitate afirmațiile unei surse din serviciile secrete rusești potrivit cărora Putin mai avea maximum trei ani de trăit. Ofițerul FSB a declarat că președintele rus „are o formă severă de cancer cu evoluție rapidă”. Și a adăugat: „Nu mai are mai mult de doi-trei ani pentru a rămâne în viață”. Spionul a spus că boala înseamnă că Putin își pierde și vederea.

El a dezvăluit: „Ni s-a spus că suferă de dureri de cap și că atunci când apare la televizor are nevoie de bucăți de hârtie cu totul scris cu litere uriașe pentru a citi ce urmează să spună. Sunt atât de mari încât pe fiecare pagină nu pot ține decât câteva propoziții. Vederea lui se înrăutățește serios. Iar membrele îi tremură acum și ele incontrolabil.”

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

5 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

6 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

6 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

7 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

7 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

8 ore ago

Citeste si: