miercuri, februarie 8, 2023

Un băiețel a traversat singur Marea Mediterană, la numai un an, ajungând pe o mică insulă din Italia, Lampedusa. Se crede că acesta a fost trimis de părinții săi.

Băiețelul de un an a ajuns în siguranță pe insula Lampedusa, după ce a fost trimis de părinții săi pentru a ajunge în Italia.

Copilul face parte dintre cei 500 de migranți care au ajuns pe insulă în ultimele două zile, a transmis La Repubblica.

Te-ar mai interesa: Dietă veche, cu ouă și vin! Cel mai bizar și efici...

Un băiețel de un an a ajuns în siguranță în Italia, după ce a traversat singur Mediterana

El a fost gășit de salvatorii italieni într-o barcă, împreună cu 70 de persoane. Ei cred că a fost trimis de părinți, pentru a ajunge în siguranță în Italia.

„A traversat Mediterana înainte de a învăţa să meargă. A înfruntat valurile singur… prea tânăr pentru a-şi dezvălui numele şi povestea”, au spus jurnaliștii italieni.

Ceilalţi migranţi habar n-aveau cine este copilul, dar au fost rugaţi de părinţi să-l ţină în siguranţă în timpul traversării, probabil pentru că au fost împiedicaţi să se îmbarce cu el, au mai scris ziariștii italieni.

Cazul copilului este unul fericit. Aproximativ 1.340 de persoane au murit anul acesta în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), scrie Mediafax.

Te-ar mai interesa: Diagnostic dificil pentru Elena Gheorghe: După 2 s...

Zeci de migranți și-au pierdut viața în Canalul Mânecii

Cel puţin 24 de persoane s-au înecat după ce barca lor gonflabilă s-a răsturnat la finalul lunii noiembrie în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa în Marea Britanie, a declarat un primar local la canalul de televiziune France 3, citat de Reuters.

Autorităţile locale au anunţat anterior că cinci migranţi s-au înecat, dar că acest număr probabil va creşte în contextul în care câţiva dintre cei salvaţi erau în stare gravă.

Te-ar mai interesa: Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în T...

„Au fost recuperate 24 de cadavre, iar 26 persoane sunt în viaţă”, a declarat Franck Dhersin, primarul localităţii Teteghem şi vicepreşedintele responsabil cu transporturile în regiunea de nord a Franţei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private