duminică, septembrie 26, 2021

Accelerează arderile, asta da veste bună! În perioadele de sărbători, este important să știm cum să prevenim depunerea de kilograme nedorite, fără să stăm cu farfuria goală.

Așadar, câteva trucuri ne pot ajuta să nu lăsăm kilogramele să se depună periculos pe burtă sau șolduri.

Specialiștii americani spun că important este să ne stimulăm metabolismul, iar asta vom reuși dacă vom consuma condimente iuți.

În topul listei stau: ardeiul iute și muștarul. Muştarul picant este cea mai bună alegere. Acesta poate fi găsit în magazine, iar cele mai picante varietăţi sunt cele mexicane sau asiatice. Puteţi încerca muştarul cu hrean – este mai iute decât cel clasic şi furnizează mai multe substanţe care vă vor ajuta să ardeţi grăsimile.

Dupa prima gura luata dintr-o mancare foarte iute, corpul o sa resimta o stare de caldura puternica, chiar daca temperatura corporala nu creste, de fapt si de drept. Senzatia falsa de caldura este data de capsaicina care activeaza toti receptorii din creier, facandu-i sa functioneze la capacitati sporite, generand astfel acel val de caldura care cuprinde omul dupa prima gura de ardei iute.

Potrivit cercetătorului Jaya Henry de la Institutul Politehnic Oxford, din Anglia, dacă veţi consuma o linguriţă cu muştar iute în timpul mesei, rata metabolismului va creşte cu până la 25% şi se va menţine astfel timp de mai multe ore, ducând la o ardere suplimentară de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masă care a însumat 700 de calorii.

Dar atenție, muștarul ne ajută doar dacă îl consumăm cu alimente care ard grăsimile, în cadrul unui regim hipocaloric.

Miraculoasele seminţe acţionează deci ca un stimulent suplimentar pentru sistem, pe lângă dietă, aşa că nu vă sfiiţi să puneţi muştar în sandvişuri, în sosurile pentru salate sau pe mâncărurile din pui ori din peşte.

Însoțiți așadar mâncărurile grele cu muștar, ardei iute, dar și murături, turmeric și ghimbir. Toate acestea ajută la accelerarea metabolismului și la împiedicarea depunerii inesteticelor kilograme.

Ultimele stiri