Sari la conținut

Această băutură are o cantitate uriașă de antioxidanți și ar putea ajuta la arderea grăsimii viscerale

Grasime viscerala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
De ce nu pot slabi unele femei, orice ar face

Cercetările sugerează că vinul roșu este asociat cu niveluri mai scăzute de grăsime viscerală.

Ascunsă adânc în cavitatea abdominală, grăsimea viscerală înconjoară unele dintre organele vitale, cum ar fi ficatul și pancreasul. Această locație delicată înseamnă că substanța grasă poate declanșa probleme grave de sănătate, de la boli de inimă la diabet.

Din fericire, ajustările dietetice ar putea ajuta la eradicarea grăsimii de pe burtă. Mai mult, cercetările sugerează că o băutură alcoolică populară ar putea avea, de asemenea, câteva trucuri în mânecă.

Dacă băutura pe care o alegeți este vinul roșu, atunci s-ar putea să fiți pe drumul cel bun, potrivit unei cercetări.

Un studiu, publicat în revista Obesity Science & Practice, a constatat că consumul de vin roșu a fost asociat cu o reducere a grăsimii viscerale.

Analizând 1.869 de participanți albi, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, echipa de cercetare le-a cerut subiecților să își raporteze singuri consumul de alcool și alte obiceiuri de viață prin intermediul unui chestionar.

Cercetarea a analizat apoi ce rol joacă alcoolul în ceea ce privește nivelul de grăsime viscerală, iar vinul roșu a ieșit în capul listei.

Elena Ognivtseva, dietetician și nutriționist la JustCBD, a explicat de ce alte tipuri de vin nu au avut aceleași beneficii.

vinul roșu

Vinul roșu are o cantitate surprinzătoare de antioxidanți

Ea a spus: „Vinul roșu are o cantitate surprinzătoare de antioxidanți numiți acizi fenolici și polifenoli.

„Când începeți să luați antioxidanți, metabolismul poate crește. Ca urmare, este posibil să ardeți mai multe calorii și să pierdeți din greutatea corporală.

„Antioxidanții inversează, de asemenea, stresul oxidativ, care apare atunci când organismul produce o mulțime de radicali liberi, ceea ce face ca nivelurile de antioxidanți să scadă.

„Stresul oxidativ este asociat cu acumularea de grăsime viscerală și cu bolile metabolice, inclusiv diabetul și bolile cardiovasculare.

„Prin inversarea acesteia, puteți reduce grăsimea viscerală și vă puteți îmbunătăți sănătatea metabolică.”

James Brady, antrenor personal la OriGym, a explicat că un antioxidant numit resveratrol pare să fie deosebit de important.

Această bunătate de plantă ar putea descuraja stocarea grăsimilor și chiar reduce nivelul de inflamație.

Brady a spus: „Pentru a profita de aceste beneficii, este recomandat să beți vin roșu cu moderație.

„Există un acord general în comunitatea științifică asupra faptului că un consum moderat de alcool poate fi definit ca fiind cel mult trei sau patru băuturi standard pe sesiune de băutură.

„În mod ideal, unul sau două pahare mici de vin la o masă ar trebui să fie suficiente.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel