Sari la conținut

Aceasta este analiza care detectează RAPID dacă aveți cancer

analize medicale de prevenție
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Analize medicale pe baza biletului de trimitere

Atunci când un profesionist din domeniul sănătății diagnostichează o persoană ca fiind bolnavă de cancer, se trage imediat un semnal de alarmă, deoarece această boală este una dintre cele mai grave care există, iar riscul de deces este foarte mare dacă este depistată prea târziu. În cazul în care este depistată la timp, procentul speranței de viață este pozitiv.

Cancerul este cauzat de creșterea și înmulțirea necontrolată a celulelor deteriorate (canceroase) din organism. Afectează mii de persoane în Columbia și în diferite părți ale lumii. Acesta poate apărea din diverse motive. Menținerea unui stil de viață nesănătos crește riscul de a dezvolta cancer.

„Cancerul își are originea în celulele din organism. Celulele normale se înmulțesc atunci când organismul are nevoie de ele și mor atunci când sunt deteriorate sau când organismul nu mai are nevoie de ele. Cancerul apare atunci când materialul genetic al unei celule se modifică. Acest lucru face ca celulele să crească necontrolat. Celulele se divid prea repede și nu mor în mod normal”, explică Medline Plus, US National Library of Medicine.

„Cauza multor cancere rămâne necunoscută. Simptomele cancerului depind de tipul și localizarea tumorii. Unele cancere pot să nu prezinte niciun simptom. Este adesea dificil să faci față unui diagnostic de cancer. Este important să discutați cu furnizorul de servicii medicale despre tipul, mărimea și localizarea cancerului în momentul diagnosticării. De asemenea, este recomandabil să puneți întrebări despre opțiunile de tratament, împreună cu prognosticul (rezultatul probabil), beneficiile și riscurile”, adaugă organizația.

Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cancerul de colon sau de intestin gros, cancerul de sân, cancerul de stomac, cancerul de prostată, cancerul de vezică urinară, cancerul de pancreas, cancerul anal, cancerul de piele, cancerul osos, cancerul de col uterin, cancerul de col uterin, cancerul de col uterin, cancerul de rinichi, cancerul de ficat, cancerul de creier, cancerul de col uterin, cancerul testicular și cancerul pulmonar. Cancerul pulmonar este cea mai frecventă cauză de deces.

Merită menționat faptul că principalele tratamente pentru combaterea unui tip de cancer sunt chimioterapia și radioterapia. Folosirea oricăruia dintre acestea depinde de tipul de cancer pe care îl aveți.

sursa foto: unsplash.com

Analiza care detectează dacă aveți cancer

Profesioniștii din domeniul sănătății îi sfătuiesc pe oameni să facă teste medicale regulate pentru a identifica dacă au vreun tip de cancer. Dar ce test detectează cu ușurință boala?

Ei bine, Mayo Clinic, un institut internațional de cercetare clinică, spune că acest test este testul pentru numărarea celulelor sanguine. „O hemogramă completă măsoară cantitatea fiecărui tip de celule sanguine dintr-o mostră de sânge. Cancerele de sânge pot fi detectate prin acest test”, se arată în document.

„Probele obținute pentru testele de sânge pentru depistarea cancerului sunt analizate în laborator pentru a identifica semnele de cancer. Atunci când sunt privite la microscop, probele pot arăta celulele canceroase în sine. Alte teste de sânge pot detecta proteine sau alte substanțe produse de cancer. Analizele de sânge pot, de asemenea, să-i spună furnizorului de servicii medicale cât de bine funcționează organele dumneavoastră”, explică organizația.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel