sâmbătă, septembrie 24, 2022

Anticorpii sunt responsabili pentru eliminarea agenților patogeni dăunători. Aceștia neutralizează efectele negative ale acestora, îmbunățind șansele de recuperare și supraviețuire.

Terapia cu anticorpi este folosită mai ales în contextul pandemic actual, odată cu apariția virusului SARS-CoV-2. Aceasta este administrată pacienților cu forme mai accentuate de boală și a salvat multe vieți până în acest moment.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Dar este eficientă și împotriva tulpinii Omicron? AstraZeneca a anunțat, recent, că propria terapie cu anticorpi, numită Evusheld, este eficientă atât împotriva Omicron, cât și împotriva oricărei alte tulpini anterioare.

Terapia Evusheld de la AstraZeneca, eficientă împotriva Omicron

Evusheld de la AstraZeneca (tixagevimab co-ambalat cu cilgavimab), o combinație de anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită în prevenirea COVID-19, își păstrează capacitatea neutralizantă împotriva variantei Omicron SARS-CoV-2 (B.1.1.529), conform noilor date de neutralizare a virusului „viu” in studii desfășurate atât de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, cât și de la Universitatea de medicină Washington, St. Louis, SUA, arată un comunicat.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Rezultatele studiilor au fost postate online pe bioRxiv și urmează să fie publicate în alte două reviste de specialitate.

Concentrația inhibitoare 50 (IC50) pentru Evusheld, un indice care măsoară potența neutralizantă a unui anticorp, a fost de 273 ng/ml, respectiv, 147 ng/ml în studiile de la Universitatea Oxford și Washington.1,2 Nivelurile sunt similare celor găsite la persoane care au fost infectate anterior cu COVID-19 și s-au recuperat în mod natural.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Datele s-au obținut în urma testelor de laborator care au folosit virusul viu, izolat de la indivizi care s-au infectat cu varianta Omicron a COVID-19, metodă considerată un „standard de aur” pentru studiile de capacitate neutralizanta a anticorpilor.4 Evusheld este una dintre singurele două terapii cu anticorpi autorizate pentru utilizare care au demonstrat eficiență împotriva Omicron și împotriva tuturor celorlalte variante de COVID-19 analizate în cele două studii.

Te-ar mai interesa: 3 zodii toxice din horoscop. Îți distrug viața chi...

Aceste rezultate vin să confirme datele privind capacitatea de neutralizare a pseudovirusului, demonstrate de investigatorii independenți de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și anunțate pe 16 decembrie 2021. Mai mult, acestea se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi preclinice care arată că Evusheld își păstrează eficiența împotriva tuturor variantelor de SARS-CoV-2 testate până în prezent.

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

Această terapie, esențială pentru protecția persoanelor care au un risc crescut de a dezvolta reacții adverse grave în urma vaccinării

Această terapie este cu atât mai importantă având în vedere că aproximativ 2% din populația globală este considerată cu risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19.

Dovezile recente indică faptul că protejarea populațiilor vulnerabile împotriva infecției cu COVID-19 ar putea ajuta la prevenirea mutațiilor virale, un factor important în determinarea apariției noilor variante ale virusului, se mai menționează în comunicatul oficial.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private