Sari la conținut

ACEST ceai reduce colesterolul, scade tensiunea arterială și ajută la pierderea în greutate; mod de preparare

apa cu lemongrass
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficii ale consumului de apă de lemongrass pe stomacul gol

ACEST ceai reduce colesterolul, tensiunea arterială și ajută la pierderea în greutate. Ceaiul de lemongrass, cu aroma și gustul său uimitor, nu numai că vă împrospătează și energizează simțurile, ci este și o băutură puternică, care are beneficii uimitoare pentru sănătate.

Cunoscută și sub numele de Cymbopogon, citronela sau iarba de lămâie, lemongrass este o iarbă care seamănă cu firul de ceapă verde și este folosită de obicei pentru arome și aromoterapie.

ACEST ceai reduce colesterolul, tensiunea arterială și ajută la pierderea în greutate

Dar această iarbă aromată ajută și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare prin reducerea nivelurilor de zahăr și colesterol din sânge. Potrivit experților în sănătate, consumul regulat de ceai de lemongrass poate reduce hipertensiunea arterială și tensiunea arterială sistolică, datorită prezenței antioxidanților precum izoorientina și swertiajaponina, care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.

Acești antioxidanți ajută la creșterea celulelor sănătoase din arterele coronare și previn disfuncția acestora.

Lemongrass este bogată în potasiu, care este un diuretic și crește producția de urină. Astfel, menține tensiunea arterială sub control și stimulează circulația lină a sângelui în organism.

Într-un studiu, publicat în Journal of Advanced Pharmaceutical Technology and Research, compușii din iarbă de lămâie împiedică producția de acid mevalonic, un intermediar în producția de colesterol și formarea ulterioară a plăcii în artere.

Studiul mai spune că efectul ceaiului de lemongrass asupra colesterolului este dependent de doză, ceea ce înseamnă că cantități mai mari de lemongrass ar putea scădea și mai mult colesterolul.

Alte beneficii legate de sănătate ale ceaiului de lemongrass

Alte câteva beneficii ale ceaiului de lemongrass, împreună cu reglarea sănătății inimii, includ:

  • Ajută digestia: Dacă suferiți de inflamație la stomac sau crampe, cel mai bine este să beți ceai de lemongrass ca ajutor digestiv. Vă ajută să ameliorați simptomele tulburărilor gastrice, inclusiv greață și vărsături. Lemongrass are, de asemenea, proprietăți antifungice și antibacteriene care pot ajuta la prevenirea infecțiilor care pot afecta digestia datorită prezenței mari a antioxidanților.
  • Ajută la pierderea în greutate: Ceaiul de lemongrass ajută, de asemenea, la beneficiile sănătoase de scădere în greutate prin îmbunătățirea metabolismului și înlocuirea băuturilor dulci bogate în calorii.
  • Întărește imunitatea: Lemongrass ajută, de asemenea, la creșterea imunității, deoarece este încărcată cu vitamine și minerale care ajută la combaterea răcelii și gripei. Ceaiul de lemongrass conține cantități mari de vitamina C și vitamina A, ambele care întăresc sistemul imunitar.

Ulei de citronella: utilizări ale uleiului esențial de citronella și proprietățile acestuia

Cum se prepară ceaiul de lemongrass

Ceaiul de lemongrass este delicios la gust atat ca ceai cald, cat si rece. De asemenea, este unul dintre cele mai ușor de preparat ceaiuri cu doar câteva ingrediente găsite acasă.

Ingrediente:

  • Niște frunze de lemongrass
  • Apă
  • Zahăr sau miere (opțional)
  • O felie de lămâie (opțional)

Mode de preparare:

  • Se fierbe doar o cană de apă și se adaugă câteva fire de lămâie proaspătă sau uscată.
  • Lăsați să se scurgă cel puțin 3-4 minute.
  • Mai târziu, adaugați zahăr sau miere dacă doriți, puteți să adăugați fie o felie de lămâie sau puteți chiar să adăugați câteva picături de suc de lămâie pentru o aromă sporită.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel