duminică, ianuarie 29, 2023

Acest fruct este antidiareic, depurativ și antiinflamator. Ajută la eliminare toxinelor și deșeurilor care rămân în organism.

Ananasul este un fruct tropical recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si continutul ridicat de vitamine, in special C, precum si alti nutrienti esentiali pentru a garanta sanatatea organismului.

Este un aliment ideal pentru a ajuta la eliminarea acelor toxine și deșeuri care rămân în organism din cauza alimentației proaste sau a poluării, datorită proprietăților sale diuretice și detoxifiante, potrivit Cocina Fácil.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

85% din conținutul său este apă, prin urmare este un aliment foarte scăzut în calorii. Este bogat în minerale precum potasiul și conține, de asemenea, cantități mici de magneziu și fier, potrivit Mind Body.

Acest fruct poate fi consumat proaspăt, deshidratat, conservat, adăugat la diverse preparate precum sucuri, salate, iaurturi, deserturi și dulciuri. Recomandarea este să-l mănânci întotdeauna fără a adăuga zahăr, conform Tua Saúde.

Acest fruct are o enzimă numită bromelaină și unul dintre beneficiile sale este că facilitează digestia. Mai exact, are virtutea de a fragmenta proteinele si de a le transforma in aminoacizi, ceea ce favorizeaza procesul digestiv, care beneficiaza si de continutul sau semnificativ de fibre insolubile, care raman aproape neschimbate la expunerea la apa.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Acest nutrient acționează ca un burete în intestine, facilitând astfel tranzitul intestinal și contribuind la ameliorarea stărilor cauzate de constipație, potrivit Mejor con Salud.


Antiinflamator

Aceeași enzimă are proprietăți antiinflamatorii care acționează împotriva diferitelor afecțiuni. De exemplu, atenuează simptomele alergice.

De asemenea, reduce inflamația cauzată de bolile articulare, cum ar fi artrita reumatoidă și osteoartrita. Bogăția sa în bromelaină îl face un aliat al acestor pacienți.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Depurativ

Un alt beneficiu pe care îl oferă organismului este că ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor care rămân în organism. În plus, potrivit unui studiu publicat de Universitatea Mangalayatan, din India, citat de portalul Salud 180, din Mexic, bromelaina reduce și durerea și inflamația abdominală.

Body Mind asigură că ananasul are efecte anti-diareice deoarece pare să inhibe creșterea microbilor intestinali și să îmbunătățească receptorii intestinali.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private