joi, ianuarie 27, 2022

Vaccinarea este singura metodă sigură și eficientă de a obține protecție împotriva virusului. Deși imunitatea poate fi obținută și în mod natural, aceasta aduce riscuri semnificative de îmbolnăvire și deces.

De fapt, vaccinul este recomandat atât pentru obținerea imunității, cât și pentru reducerea riscului de a dezvolta forme severe de boală sau chiar deces.

Totodată, numai schema completă de vaccinare poate oferi un nivel suficient de protecție. Medicii avertizează că o schemă completă nu se măsoară în dozele de vaccin, ci în protecția dobândită.

Te-ar mai interesa: Dieta Andreei Marin. Cum a slăbit în două săptămân...

După 6 luni, protecția oferită de vaccin scade treptat, în cazul unor anumite persoane. Astfel, după 6 luni, medicii au observat o creștere a infectărilor post-vaccinare.

Infectările post-vaccinare, mai frecvente după 6 luni

Guvernul german consideră că două vaccinări împotriva coronavirusului nu înseamnă o protecție vaccinală completă în toate cazurile. Potrivit lui Helge Braun, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, o mare parte din populația Germaniei a terminat vaccinarea în iunie sau iulie, situația în care protecția vaccinală este încă valabilă, comunică RRA.

Prezent joi dimineață în studioul BILD TV, Helge Braun, șeful de cabinet al cancelarului federal Angela Merkel, a făcut o afirmație tranșantă în legătură cu numărul tot mai mare al testelor pozitive, fenomen care afectează inclusiv persoanele complet vaccinate. Pentru o parte a populației, două injecții împotriva coronavirusului nu mai înseamnă o vaccinare completă, a sugerat domnul Braun, de profesie medic.

Te-ar mai interesa: Vestea momentului despre Omicron. Arafat: Este o s...

„A fi complet vaccinat înseamnă că beneficiezi de o bună protecție împotriva îmbolnăvirii grave sau a riscului de a muri de COVID-19, însă când trec mai mult de șase luni de la vaccinarea completă se constată o înmulțire a infectărilor postvaccinare, mai ales în rândul persoanelor în vârstă. Pentru acestea doza booster nu trebuie să fie doar o variantă de luat în calcul, ci un lucru absolut necesar”, a declarat medicul Helge Braun.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private