Sari la conținut

Acest „remediu puternic” cu 4 ingrediente vă va ușura congestia, vă ajută să scăpați de mucusul gros și de flegmă

Schimbările sezoniere pot afecta sistemul imunitar, ducând la multe probleme de sănătate, de la răceli, tuse și congestie pulmonară. În astfel de momente, anumite remedii încercate și testate pot oferi o ușurare imensă. Un astfel de remediu natural și „puternic pentru sănătatea plămânilor, congestie, flegmă groasă și mucus” este oferit de antrenorul de stil de viață Luke Coutinho, care a sugerat un amestec preparat cu ceapă și condimente precum turmeric și piper negru.

„Luați o decizie în cunoștință de cauză. Acest lucru a funcționat pentru mulți dintre clienții mei. Sper că funcționează pentru tine”, a subtitrat Coutinho postarea pe Instagram.

Ingrediente

  • 1 lingura – ceapa, tocata
  • 1 linguriță – zahăr fără substanțe chimice
  • 1/4 lingurita – Turmeric
  • Un praf de piper negru

Metodă de preparare

  •  Fierbe toate ingredientele împreună timp de trei minute. Lasă apoi la infuzat încă trei minute.
  •  Sorbiți călduț.

Plămânul este un organ vital care funcționează eficient 24/7, pentru care necesită multă lubrifiere, o dietă echilibrată și o îngrijire adecvată.

Potrivit dieteticianului Sameeksha Kalra, Spitalul Madhukar Rainbow, unele remedii de casă, cum ar fi sucul de lămâie și mierea, siropul de ghimbir cu scorțișoară sau ceaiul de mentă, conțin substanțe cu „acțiune expectorantă, antiinflamatoare, antiseptică și antioxidantă”.

„Ajută la eliminarea secrețiilor din căile respiratorii și la întărirea sistemului imunitar. Aceste remedii pot reduce tusea cu flegmă cauzată de o răceală sau gripă.” Ea a adăugat că băutura de ceapă este, de asemenea, un remediu puternic.

„Acest remediu de casă pentru flegmă făcut cu ceapă conține proprietăți expectorante și antiseptice. Ajută la slăbirea flegmei, la întărirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației pulmonare, care împiedică producția ulterioară de mucus”.

Dr. Ravi Shekhar Jha, directorul secției de pneumologie din cadrul Spitalelor Fortis, Faridabad, a spus că băutura poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea iritanților gâtului.

„Conține antioxidanți care, în general, sunt buni pentru a reduce daunele radicalilor liberi la țesuturile pulmonare și la alte organe importante ale corpului, inclusiv părul și pielea”, a spus dr. Jha.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel