duminică, decembrie 4, 2022

Aceste 3 plante nu trebuie să lipsească din meniul nostru. Vlad Ciurea: „În ele există totul”. Care sunt problemele majore care provoacă probleme digestive

Cunoscutul neurolog român spune că în plante există totul, iar acestea reușesc să îmbunătățească starea întregului organism.

Neurologul Vlad Ciurea dezvăluie 'Patrimoniul verde' - Plantele care îmbunătățesc starea întregului organism - Exquis

Aceste 3 plante nu trebuie să lipsească din meniul nostru. Vlad Ciurea: „În ele există totul”

Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt topul celor mai importante verdețuri pentru organism, pe care ar trebui să le consumăm fără să stăm pe gânduri.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce, o întrebam? ”Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun ”patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!

Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a scris profesorul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook.


Dimineața trebuie să bem două pahare de apă pe stomacul gol

Primii pași pentru un creier sănătos sunt foarte simpli și la îndemâna tuturor. Este indicat să ne sculăm devreme. După câteva exerciții de repirație, este bine să bem două pahare de apă la temperatura camerei.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămân.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei.

Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare”, mai spune neurochirurgul.

În timpul somnului, creierul nu doarme, ci funcționează ca să țină în activitate organele interne. Dar, mai face ceva foarte important. Dacă un om se culcă având în minte o problemă importantă pe care nu știe cum să o rezolve, a doua zi dimineața are și răspunsul.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

A doua zi găsești rezolvarea. Deci, creierul a făcut conexiunea între gândire, judecată, memorie, iar dimineața ai ideea pe masă, pentru că mintea este liniștită. Deci, să nu stai nedormit”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Greșeli de evitat pentru a avea o digestie bună

Medicul Vlad Ciurea atenţionează că mesele nu trebuie să umple stomacul, pentru că, așa, sângele se ocupă mai mult de digestie.

În plus, neurochirurgul pledează pentru o hidratare cât mai bună cu apă, nu cu sucuri acidulate. Somnul este și el foarte important pentru sănătatea creierului.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

„Nu este bine să mâncăm la prânz mult, pentru că tot sângele se duce în stomac, creierul rămâne ischemizat și ne apucă somnul.

Cine vrea să lucreze, trebuie să mănânce foarte puțin la prânz. Pledez pentru apă la temperatura camerei, nu sucuri acidulate.

Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”, mai spune medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private