luni, ianuarie 30, 2023

Impactul benefic pe care 10 minute de exerciții fizice îl pot avea asupra adulților de peste 40 de ani. „Ar putea salva vieți!”

Potrivit unui studiu, peste 110.000 de decese din SUA ar putea fi prevenite în fiecare an dacă adulții de peste 40 de ani adaugă 10 minute zilnice de activitate fizică moderată până la viguroasă la rutinele lor normale, potrivit studiului publicat luni în jurnalul JAMA Internal Medicine.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente atunci când vrei...

O creștere de 20 sau 30 de minute ar putea duce la și mai multe vieți salvate, arată studiul.

Impactul benefic pe care 10 minute de exerciții fizice îl pot avea asupra adulților de peste 40 de ani. „Ar putea salva vieți!”

„Știm că exercițiile fizice sunt bune pentru noi. Acest studiu oferă dovezi suplimentare ale beneficiilor la nivel de populație: dacă toți adulții din Statele Unite (peste 40 de ani) ar face un pic mai mult exerciții în fiecare zi, un număr mare de decese ar putea să fie prevenite în fiecare an”, a spus Pedro Saint-Maurice, primul autor al studiului și epidemiolog la Institutul Național al Cancerului, potrivit CNN.

Studiul a folosit date acceleratoare înregistrate de Sondajul național de sănătate și nutriție de la participanții cu vârsta de 6 ani și mai mult între 2003 și 2006.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. Zodia care primește azi o su...

Apoi, cercetătorii au analizat nivelurile de activitate a aproape 5.000 de participanți cu vârsta cuprinsă între 40 și 85 de ani și au urmărit ratele de deces până la sfârșitul anului 2015.

Metoda folosită pentru a efectua studiul a fost riguroasă, a spus Peter Katzmarzyk, profesor de obezitate pediatrică și director executiv asociat pentru științe ale populației și sănătății publice la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington de la Universitatea de Stat din Louisiana.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Deși numărul de decese prevenite este o estimare, „este o abordare validă, deoarece ar fi aproape imposibil să se efectueze un test uman real pentru a manipula nivelul de activitate al oamenilor și a analiza rezultate pe termen lung, cum ar fi decesele”, a spus Katzmarzyk.

Am raportat anterior că chiar și puțină mișcare poate avea ca rezultat beneficii pentru sănătate. Acest studiu nu se concentrează pe beneficiile pentru indivizi, ci mai degrabă la nivelul populației. Ne putem face națiunea mai sănătoasă, încurajând pe toată lumea să adauge încă 10 minute de activitate sau mai mult în fiecare zi”, a mai spus Saint-Maurice.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private