marți, august 9, 2022

„Când tenul nu este hidratat și începe să devină solzos, începe să se exfolieze, atunci el nu este apărat, este ca o ușă deschisă către impurități”, spune Ioana Marinescu, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic.

Periolul care duce la deshidratarea pielii. Există o ușă deschisă către impurități

Într-o emisiune pentru DCNews, Ioana Marinescu, membru al Societății Române de Dermatologie,a explicat de ce hidratarea este extrem de importantă pentru o piele hidratată.

Te-ar mai interesa: Urmează un val de frig și ploi? Iată ce spun meteo...

„În momentul în care ajungi ca tenul să arate bine, este foarte important să continui cu o curățare. Nu trebuie să cureți tenul cu săpunuri agresive, sub nicio formă! Trebuie să rămâi cu o cremă care să îți priască, să mențină sub control tenul, pentru că tenurile cu probleme, cu siguranță, au recidive destul de des. Ele pot apărea într-un moment de stres major. Să înțelegem tenul cu probleme. Multe din clientele care folosesc Plush pentru acnee sau pentru imperfecțiuni acneice încep să-și înțeleagă tenul. Este foarte important să faci pace cu tenul tău, să-l înțelegi când iese un coș, când e deshidratat”, a spus Ioana Marinescu.

Te-ar mai interesa: Alianța Națională pentru Boli Rare România: 15 ani...

Tenul deshidratat are o ușă deschisă către impurități.

„Hidratarea menține tenul sănătos. Apa înseamnă viață. Când tenul nu este hidratat și începe să devină solzos, începe să se exfolieze, atunci el nu este apărat, este ca o ușă deschisă către impurități. Deci hidratarea este esențială și este important să fie făcută din interior și din exterior. La interior mă refer la a bea apă, la a folosi suplimente cu acid hialuronic și colagen, pentru a păstra un strat hidric, și să folosim creme care să ne ajute la hidratarea tenului”, a explicat Ioana Marinescu.

Te-ar mai interesa: Simptome ale piciorului diabetic: semne ascunse al...

Acneea.  Nu face greșeala să aplici așa ceva pe piele!

„Îngrijirea tenului ar trebui să fie foarte țintită. Sunt două căi pe care le putem lua în considerare. Din punctul meu de vedere, prima cale este să consultăm un medic dermatolog, specialist pe problemele noastre. După ce am administrat tratamentul medicamentos pe care îl prescrie, mentenanța este minunat să fie făcută cu produse cosmetice, dedicate tipului de ten.

Cu siguranță, dacă avem un ten cu acnee, un ten cu probleme, nu trebuie să folosim produse anti-rid, de exemplu. Înainte de orice trebuie să ne rezolvăm problemele feței și după aceea să ne îngrijim de partea de frumusețe, pentru că doamnele care aleg varianta cosmetică și care apelează la Plush când au imperfecțiuni, întotdeauna spun că abia așteaptă să folosească și crema anti-rid sau alte produse. Trebuie să luăm în considerare că sunt timpi pentru fiecare lucru în parte, iar îngrijirea pentru o anumită problemă, în funcție de modul în care dorești să îngrijești – medical sau cosmetic – trebuie realizată foarte blând și foarte țintit.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Un nou tip de fraudă online vă lasă fără ...

Eu, de exemplu, am avut acnee de la 16 până la 32 de ani, cea mai oribilă formă posibilă. Era oribil! Acneea produce frustrări, depresie și este îngrozitoare. Aceasta a fost și problema care m-a forțat să încep brandul Plush, axat pe tenul cu probleme”, a relatat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private