Sari la conținut

Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducerea riscului de cancer

alimente ideale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aceste legume ajută la reducerea riscului de cancer. O dietă bogată în nutrienți nu este numai bună pentru sănătatea ta, ci te și ajută să te menții în formă.

Potrivit experților în sănătate, ceea ce mănânci afectează multe aspecte ale sănătății tale, inclusiv riscul de a dezvolta boli cronice precum boli de inimă, diabet și chiar cancer.

Dezvoltarea cancerului este influențată foarte mult de ceea ce mănânci, deoarece multe alimente conțin compuși benefici care ajută la scăderea creșterii temutei boli.

Când vine vorba de dietă, consumul de legume este o necesitate, cu toate acestea, există câteva care ajută la combaterea cancerului și a progresiei acestuia. Pe lângă faptul că oferă diverse alte beneficii, aceste cinci legume protejează imunitatea și promovează creșterea celulelor sănătoase.

Top 5 legume anticancer: Brocoli

Broccoli este o legumă cruciferă încărcată cu sulforafan; un compus vegetal care are cele mai puternice proprietăți anticancerigene. Potrivit unui studiu publicat în National Library of Medicine, sulforafanul poate reduce dimensiunea și numărul celulelor canceroase de sân cu până la 75%. 

Potrivit experților în sănătate, broccoli ajută la scăderea riscului de cancer colorectal.

Medicii recomandă să consumați broccoli în fiecare săptămână pentru a obține beneficiile de combatere a cancerului ale legumei. De asemenea, legumele sunt încărcate cu antioxidanți precum carotenoizi, vitamina C, glucozinolați, acid folic, fibre alimentare și flavonoli, toate acestea contribuind la reducerea bolilor vasculare.

Roșii

Un element de bază din bucătăria mondială, roșiile sunt delicioase și foarte benefice pentru sănătate. Leguma este încărcată cu licopen, un compus care este responsabil pentru culoarea roșie vibrantă, precum și pentru proprietățile sale anticancerigene.

Multe studii efectuate pentru a-i găsi utilitatea în combaterea cancerului au dovedit semnificativ că un aport crescut de licopen reduce riscul de cancer de prostată. 

Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, testele de laborator au confirmat că licopenul oprește creșterea celulelor canceroase, precum și previne creșterea carcinogenezei induse chimic la modelele animale.

Medicii recomandă includerea aportului de roșii în fiecare zi, adăugându-le la sandvișuri, salate sau sosuri.

Top 5 legume anticancer: Usturoi

Usturoiul este bogat într-un compus activ cunoscut sub numele de alicină, care poate ucide celulele canceroase în diferite studii. 

De asemenea, conform AICR, consumul regulat de usturoi scade riscul de cancer colorectal, ajutând la repararea ADN-ului, încetinind creșterea celulelor canceroase și scăzând inflamația.

Includerea zilnică a 2-5 grame de usturoi proaspăt în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să profitați de proprietățile sale de promovare a sănătății.

Fasole

Încărcată cu fibre și proteine, fasolea ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal. Diverse studii în acest sens au arătat că persoanele cu antecedente de tumori colorectale au avut tendința de a avea un risc scăzut de recidivă a tumorii prin consumul regulat de fasole în dieta lor. 

Potrivit medicilor, unele soiuri de fasole, cum ar fi fasolea pinto și roșie, sunt surse remarcabile de antioxidanți și ar trebui incluse în dieta dumneavoastră împotriva cancerului.

Top 5 legume anticancer: Spanac

Legumele cu frunze verzi precum spanacul sunt surse bune de antioxidanti beta-caroten si luteina. În afară de asta, spanacul conține și vitamina C, care servește ca protector împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

Potrivit experților în sănătate, antioxidanții ajută la blocarea radicalilor liberi și a agenților cancerigeni din organism

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel